Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aukstajās dienās bezpajumtnieki nepiepilda Rīgas patversmes

Lai arī pēdējā laikā diennakts gaisa temperatūra ir ievērojami pazeminājusies, Rīgas patversmes nav pārpildītas - tajās joprojām ir pietiekami daudz brīvu vietu, norāda Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Brice pastāstīja, ka līdz ar salu, klientu skaits patversmēs, protams, ir paaugstinājies, tomēr brīvu vietu joprojām ir daudz un personas bez pajumtes aicinātas tās izmantot.

Rīgā darbojas septiņas Rīgas domes līdzfinansētas patversmes, tostarp nakts patversmes vīriešiem un sievietēm - SIA V.E.L.G. Esplanādes ielā 1 un Latvijas Sarkanā Krusta nakts patversme Gaiziņa ielā 7, nakts patversmes sievietēm - Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Bārddziņu ielā 2 un biedrības Pins nakts patversme Tvaika ielā 2, nakts patversmes vīriešiem - Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208, nakts patversme Zilais Krusts Maskavas ielā 336, kur 10 vietas atvēlētas arī vīriešiem ar kustību traucējumiem, kā arī SIA V.E.L.G. nakts patversme Kartupeļu ielā 8.

Līdz diviem mēnešiem gadā persona nakts patversmēs var uzturēties bez maksas. Ja persona naktspatversmē uzturas ilgāk par diviem mēnešiem un tai nav noteikts trūcīgās personas statuss, personai jāveic daļēju maksu par naktspatversmes pakalpojumu - 0,64 eiro dienā. Rīgas patversmes nodrošina gultasvietu; vakariņas, sanitāri higiēniskos pakalpojumus; personisko mantu dezinfekciju, glabāšanu; medicīnisko palīdzību; personas drošību un sociālā darbinieka konsultācijas.

Rīgā nakts patversmes pašlaik darbojas no plkst.18 līdz 8, bet, nakts gaisa temperatūrai kļūstot zemākai par mīnus 10 grādiem pēc Celsija vai āra gaisa temperatūrai noslīdot zem nulles un vēja ātrumam pārsniedzot 10 metrus sekundē, naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Rīgas patversmēs/nakts patversmēs 627 vietas līdzfinansē Rīgas dome, bet nepieciešamības gadījumā līdzfinansēto vietu skaits var tikt palielināts līdz 957.

Kā ziņots, oktobrī, salīdzinot ar septembri, Rīga nakts patversmju klientu skaits pieaudzis vidēji par 162 klientiem dienā, kas ir par 4,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2013.gadā. Septembrī cilvēku skaits, kuri izmantoja naktspatversmes pakalpojumus, dienā vidēji bija 336.

Tikmēr Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem oktobrī vidējais klientu skaits pieaudzis par 19 personām, septembrī vidēji dienā pakalpojumus saņēma 78 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas