Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 27. jūlijs
Marta, Dita, Dite

Baltijas valstis ieguldīs aptuveni 4,5 miljonus latu novecojušas gaisa patrulēšanas sistēmas atjaunošanā

Baltijas valstis līdz 2014.gadam ieguldīs kopumā apmēram četrarpus miljonus latu, lai atjaunotu novecojušu Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas sistēmu.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts pavēstīja, ka valdība otrdien sēdes slēgtajā daļā atbalstījusi ministrijas priekšlikumu 2012.‒2014.gada budžetā paredzēt aptuveni pusotru miljonu latu, lai kopā ar pārējām Baltijas valstīm atjaunotu novecojušo sistēmu.

"Tas ir konceptuāls lēmums, un būs vēl trīspusējas sarunas ar piegādātājiem," uzsvēra Sārts un piebilda, ka četrarpus miljoni latu ir aptuvenās aplēses.

Katrai valstij ir vienāds finansiālais ieguldījums. Iespējams, pēc sistēmas atjaunošanas NATO atmaksās daļu no ieguldītās naudas.

"Viena no gaisa patrulēšanas nodrošināšanas sistēmām ir novecojusi, un, lai Baltijas valstis dotu savu artavu, mums ir jāatjauno šī sistēma," norādīja Sārts.

NATO iznīcinātāji, kas bāzējas Zokņu aviobāzē Lietuvā, patrulē Baltijas valstu gaisa telpā kopš Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņemšanas NATO 2004.gada martā. Alianses valstis patrulē rotācijas kārtībā.

Misijas mandāts pašlaik noteikts līdz 2014.gadam, taču Baltijas valstu vadītāji nolēmuši panākt misijas pagarinājumu līdz 2018.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas