Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltkrievijas vēstnieks: ES iespējamās sankcijas ietekmēs arī divpusējo tirdzniecību ar Latviju

Iespējamās Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Baltkrieviju, pirmkārt, ietekmēs tās tirdzniecību ar kaimiņvalstīm, tostarp arī ar Latviju, uzsvēra Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko.

"Iespējamā sankciju ieviešana pret Baltkrieviju visjūtīgākajā veidā var atsaukties, pirmkārt, uz divpusējās tirdzniecības rādītājiem ar mūsu divpusējiem kaimiņiem, tostarp ar Latviju, kas būs īpaši manāms uz vairāku gadu garumā sasniegtā pozitīvā rezultātu fona Latvijas un Baltkrievijas tirdznieciski ekonomiskajā sadarbībā," norādīja vēstnieks. Viņš pauda cerību, ka oficiālo ES politiķu vidū "veselais saprāts gūs priekšroku", lai parastie cilvēki un Latvijas un Baltkrievijas uzņēmēji nekļūtu par situācijas ķīlniekiem.

Kā informēja Baltkrievijas vēstniecības Latvijā pirmais sekretārs Ivans Grinēvičs, Baltkrievija patlaban ES notiekošās diskusijas par iespēju noteikt ekonomiskās sankcijas vērtē kā neproduktīvas. "Mūsu valsts ir neatkarīga un suverēna un nepieņem atklāta spiediena un ultimāta politiku," uzsvēra Baltkrievijas vēstniecība.

Gerasimenko norādīja, ka mākslīgi veidotais attiecību saasinājums starp ES un Baltkrieviju jau negatīvi novērtētas no vairāku Saeimas deputātu puses, kas pārstāv dažādus politiskos spēkus, kā arī amatpersonu un uzņēmēju puses, kuri saprot, ka šāda veida spēka izmantošana ir neproduktīva pēc būtības un var radīt smagus abu pušu zaudējumus.

"Viņi valsts vadībai, cik man zināms, ir nosūtījuši vairākus aicinājumus un vēstules, lai nepieļautu ekonomiskās sankcijas attiecībā pret Baltkrieviju, jo tas zināmā mērā ietekmēs Latvijas iedzīvotājus, kā arī labas kaimiņattiecības ar Baltkrieviju," uzsvēra Gerasimenko.

Diplomāts sacīja, ka Baltkrievija ir atvērta dialogam, kurš balstīts uz savstarpēju cieņu un vienlīdzību, arī jūtīgos jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas