Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

BAS nosūtījis SM un Prudentia prasīto informāciju

SIA Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) pirmdienas vakarā tomēr nosūtīja Satiksmes ministrijai (SM), kā arī valdības konsultantam Prudentia visus prasītos un nepieciešamos dokumentus saistībā ar otrdienas Ministru kabineta sēdi, portālu Diena.lv informēja BAS pārstāve Inga Piterniece.

Prudentia portālam Delfi apliecināja, ka "kaut kāda" informācija no BAS vakarpusē ir saņemta, taču tās apjomu un saturu finanšu konsultāciju uzņēmumā nekomentēja. "Ar dokumentiem iepazīstamies, lai valdība būtu pilnībā sagatavota otrdienas sēdei," piebilda kompānijā.

Jau ziņots, ka pirmdien beidzas termiņš, kurā norisinās sarunas ar BAS un tam jāpieņem galīgais lēmums par iesaistīšanos  airBaltic pamatkapitāla palielināšanā. Premjers Valdis Dombrovskis šo sarunu gaitu pašlaik nekomentēja, bet norādīja, ka otrdien SM par to gaitu ziņos valdības sēdē.

Premjers arī noraidīja BAS pausto, ka pirmdien ar airBaltic saistītajos uzņēmumos veiktā kratīšana bijusi "spēka parādīšanas akcija" neilgi pirms valdības sēdes. "Tiesībsargājošās institūcijas veic savu darbu neatkarīgi no valdības," viņš teica.

Jau ziņots, ka valdība vērtē trīs iespējamos scenārijus tālākai rīcībai ar  airBaltic, tostarp primārais ir kompānijas pamatkapitāla palielināšana proporcionāli ar otru akcionāru – BAS. Pārējie scenāriji ir valsts akciju pārdošana, kā arī jaunas lidsabiedrības izveide. Konkrētu lēmumu valsts un BAS nespēj pieņemt jau mēnešiem ilgi.

Ziņots arī, ka pirmdienas rītā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu ar  airBaltic saistītajos uzņēmumos.

Kompānija  airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas