Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bažās par risku zaudēt ES fondu finansējumu atsaukta Stradiņa slimnīcas padome

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas (PSKUS) ārkārtas dalībnieku sapulcē šodien atsaukta slimnīcas padome un vietā ievēlēta jauna pagaidu padome, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, slimnīcas padomē kopš 2020.gada februāra bija Reinis Ceplis, Juris Lapše un Renalds Jurkevičjus.

PSKUS kapitāla daļu turētāja pārstāve, Veselības ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Aiga Balode ārkārtas dalībnieku sapulcē norādīja, ka PSKUS padome nav operatīvi un padziļināti izvērtējusi riskus un to īstermiņa un ilgtermiņa ietekmi uz slimnīcas vērtību, ilgtspēju un atbildīgu attīstību. Tā rezultātā šobrīd pastāvot risks, ka uz 2023.gada 31.decembri ir identificējams Eiropas Savienības (ES) finansējuma neapgūšanas risks apmēram 46 miljonu eiro apmērā.

"Ņemot vērā situāciju ar slimnīcas A2 korpusa paredzēto būtisko lomu pacientu ārstniecības procesā, kas tiek apdraudēts ar līdzšinējo projekta vadību un risku pārvaldību no padomes puses, slimnīcas kapitāla daļu turētāja pārstāvis pieņēmu lēmumu atsaukt padomi un ievēlēt jaunu - pagaidu padomi," norādīja Balode.

Pēcpusdienā norisinājās vēl viena slimnīcas ārkārtas dalībnieku sapulce, kurā tika apstiprināta pagaidu padome trīs padomes locekļu sastāvā ar pilnvaru termiņu līdz vienam gadam.

PSKUS padomē ir ievēlēts Normunds Staņēvičs, kurš šobrīd veic valdes priekšsēdētāja pienākumus Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā. Staņēvičs ievēlēts par PSKUS padomes locekli, lai uzlabotu slimnīcas attīstības projektu vadību un veicinātu personāla sadarbību.

Pagaidu padomē ievēlēts Pēteris Stradiņš, kurš ir Rīgas Stradiņa universitātes Ķirurģijas katedras profesors, PSKUS Sirds ķirurģijas nodaļas vadītājs. Stradiņa kompetence būs ārstniecības jautājumi.

Tāpat ievēlēta Iluta Riekstiņa, kura kopš 2019.gada ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle ar atbildību finanšu plānošanas un uzskaites vadības, ekonomikas un statistikas procesu vadības, iepirkumu un līgumu procesu, informācijas sistēmu un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju procesu vadības, E-veselības jautājumu, kā arī investīciju projektu vadības jautājumos. Riekstiņas kompetence padomē būs par finanšu un būvniecības procesu pārvaldība.

Kā norāda VM, kapitāla daļu turētājs sagaida atbildīgu pagaidu padomes rīcību un formulējis tūlītējus pirmos uzdevumus. Padomei jāveic Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunās A2 ēkas attīstība" pārvaldības ārējais audits un jānodrošina mediācijas pakalpojumu sniedzēja piesaiste minētā projekta sekmīgai realizācijai.

Ar PSKUS darbiniekiem un valdi Balode un jaunieceltā padome tiksies pirmdien, 9.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas