Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baznīca neesot ņēmusi vērā savlaicīgus VID brīdinājumus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš piektdien telekanālam LNT uzsvēra, ka izmeklētāji jau savlaicīgi un atkārtoti brīdinājuši draudzes pārstāvi, kā pareizi jāved uzskaite par attiecīgajiem naudas līdzekļiem. Brīdinājumi neesot ņemti vērā.

Katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis pārmetis VID, ka dienestā pretenzijas neesot izteiktas uzreiz, saņemot baznīcas iesniegtos pārskatus.

"Cilvēki, apliecinot ticību, atstāj ziedojumus, dāvina. Domāju, ka šajā gadījumā nav ņemts vērā, kura ir bijusi privāta garīdznieka nauda, kura bijusi draudzes nauda. Es nesaku, ka grāmatvedībai nav jābūt sakārtotai, bet varbūt VID daudz pozitīvāk varētu līdzdarboties. Katru gadu tiek nodoti pārskati. Ja VID ir kādas pretenzijas, domāju, to vajag darīt [informēt - red.], saņemot pārskatus," telekanālam LNT pauda Kravalis.

Podiņš pārmetumus noraida un skaidro: "Šajā gadījumā, tā kā šeit bija iesaistīti baznīcas pārstāvji, jau pusgadu iepriekš vairākkārtīgi mūsu izmeklētāji brīdināja gan attiecīgi mācītāja kungu, gan viņa grāmatvedi, kādā veidā pareizi reģistrējama un vedama uzskaite attiecīgajiem naudas līdzekļiem."

Neskatoties uz to, tas netika ņemts vērā.

VID paziņojumus kritizē arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kurš premjeru aicinājis sasaukt Garīgo lietu padomi. Tajā ministrs aicinās iesaistītās puses izskatīt baznīcas un valsts attiecības, kā arī VID izskaidrot savu redzējumu par ziedojumu uzskaiti.

Jāatgādina, ka VID izmeklētājiem ir aizdomas par PVN izkrāpšanas shēmu katoļu baznīcas draudzē, tostarp esot notikusi dokumentu viltošana. "Tikai vienīgi tāpēc mēs bijām spiesti iet uz šādām darbībām - veikt kratīšanas -, lai izņemtu tieši šos konkrētos priekšmetus, ar ko tad tika viltoti šie grāmatvedības dokumenti," informēja Podiņš.

Bīskaps Kravalis noliedz, ka notikusi dokumentu viltošana.

Šobrīd turpinās izmeklēšana. Ja garīdznieka saistība ar PVN izkrāpšanas shēmām apstiprināsies, viņam draud pat brīvības atņemšana līdz trim gadiem.

Top komentāri

IR skaidrs,
I
ka ir uzkāpts čūskai uz astes. Un Kristus šo čūsku NOKAUS. Šo čūsku, kas baznīcas saindē ar divējādu kaislību: garīgu un miesīgu. Ne par velti ir teikts: KUR JŪS GLĀBSITIES, RAKSTU MĀCĪTĀJI, JŪS ODŽU DZIMUMS!
Žermēna-Heine Vāgnere
Ž
Andra Kravaļa spriedelējumi atbilst izlutināta un izlaista bērna loģikai, kas pieradis visu darīt kā grib un kā iedomājas, un nu, pieķerts apdiršoties,. sper smiltis pa gaisu. Cerams, ka Dievs dos, un šo neganto un pretīgo tēvaini vienreiz iesēdinās, un tā būs mācība visiem katoļu blēžiem un apoloģētiem.
Itamars Toledano
Domāju, patiesais HUMORS ir tas, kad īpaši negantais un samaitātais Kravalis grib VID ieskaidrot, kura ir viņa privātā nauda, un kura baznīcas, un ka viņam ''dievu lūdzot'' nav laika noņemties ar tādiem sīkumiem kā PVN un grāmatvedība; savukārt SATĪRA ir priestera Zeiļa lieta, kas daudziem jau kļuvusi par AIDS, sifilisa un lepras ekvivalentu, un ko par visu varu grib padarīt par nebijušu un nosapņotu Dieva lūgšanu starplaikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas