Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Bērnu slimnīca gatava uzņemt raķešu triecienā Kijivas slimnīcai cietušos bērnus

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) ir gatava uzņemt Krievijas raķešu triecienā slimnīcai Ohmatdyt Kijivā cietušos bērnus, pavēstīja BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Ševčenko.

BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols uzsver, ka šāda veida uzbrukumi ir ne tikai nepieņemami, bet arī klaji pārkāpj visus starptautiskos likumus un normatīvus, kas aizsargā bērnus un medicīnas iestādes.

Ābols uzsver, ka BKUS un Latvija atbalsta Ukrainu un turpinās to darīt līdz pat tās uzvarai un arī pēc tam, palīdzot atjaunot un stiprināt veselības aprūpes sistēmu un tās infrastruktūru, lai nodrošinātu mieru un labklājību nākamajām paaudzēm.

"Bērnu slimnīcā esam gatavi uzņemt Ukrainas bērnus un iespēju robežās nodrošināt viņiem visu nepieciešamo sekmīgai ārstēšanas turpināšanai. Mūsu slimnīcas durvis vienmēr būs atvērtas, lai sniegtu atbalstu un palīdzību tiem, kas cietuši šajā nežēlīgajā teroraktā," saka Ābols.

Arī Eiropas Bērnu slimnīcu organizācija (EBSO), kas apvieno 15 vadošās bērnu slimnīcas Eiropā, tajā skaitā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu (BKUS) Latvijā, stingri nosoda Krievijas armijas veiktos raķešu triecienus Kijivas "Ohmatdyt" bērnu slimnīcai.

Organizācija savā paziņojumā norādījusi, ka Krievijas rīcība ir absolūti pretēja Eiropas humanitārajām vērtībām. Šāda vardarbība pret bērniem un veselības aprūpes profesionāļiem ir nepieļaujama un amorāla, uzsver organizācija.

Organizācija nosoda teroraktus, kas apdraud nevainīgu bērnu, viņu ģimeņu un veselības aprūpes profesionāļu dzīvības. Paziņojumā teikts, ka bērnu labklājība ir prioritāte, kas ir nozīmīgāka par jebkuru karu vai konfliktu, bet bērnu slimnīcām jābūt patvērumiem, kuros bērni, jaunieši un viņu ģimenes var meklēt un saņemt aprūpi, nebaidoties no iespējamiem draudiem vai vardarbības.

Organizācija aicina starptautisko sabiedrību rīkoties izlēmīgi, lai pasargātu veselības aprūpes iestādes, civiliedzīvotājus un bērnus visās konflikta zonās.

EBSO dalīborganizācijas ir gatavas atbalstīt kolēģus "Ohmatdyt" slimnīcā - un arī plašāku starptautisko sabiedrību - nodrošinot, ka slimie bērni Ukrainā var turpināt saņemt nepieciešamo medicīnisko aprūpi.

EBSO turpina strādāt, lai nodrošinātu, ka bērni visā Eiropā saņem nepieciešamo veselības aprūpi un aizsardzību. Ar šo paziņojumu starptautiskā sabiedrība tiek aicināta pievienoties šiem centieniem, lai rastu veidus, kā kopīgiem spēkiem nodrošināt mieru un drošību visiem bērniem.

EEBSO rūpējas par bērnu un jauniešu veselību, palīdzot radīt risinājumus dažiem no lielākajiem veselības aprūpes izaicinājumiem.

EBSO apvieno plašu Eiropas bērnu slimnīcu loku un tās misija ir attīstīt organizācijā esošo slimnīcu savstarpējo sadarbību, lai kopīgiem spēkiem iestātos par bērnu tiesībām veselību un vienlīdzīgu piekļuvi augstākās kvalitātes aprūpei.

Lai sasniegtu savus mērķus, EBSO sadarbojas ar plašu ieinteresēto pušu loku, tostarp slimnīcu administrāciju un personālu, sabiedrības veselības politikas veidotājiem, veselības aprūpes un pacientu asociācijām.

Kā ziņots, pirmdien Krievijas raķešu uzbrukumā Ukrainai nogalināti vismaz 20 cilvēki un vairāk nekā 50 ievainoti, ziņo amatpersonas.

Raķetes trāpījušas arī "Okhmatdyt" bērnu slimnīcai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas