Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bērziņam jāiepazīstas ar dokumentiem, lai spriestu, vai vērts ieguldīt naudu airBaltic

Valsts prezidents Andris Bērziņš šobrīd nevar atbildēt, vai valstij ir vērts ieguldīt naudu nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic, jo tikai nākamās nedēļas laikā būs pieejama pilnīga informācija.

Kopīgajā preses konferencē ar premjeru Valdi Dombrovski (V) prezidents pozitīvi novērtēja, ka starp aviokompānijas akcionāriem panāktā vienošanās paredz pieeju visiem dokumentiem, lai šo situāciju būtu iespējams "izvērtēt pamatos".

Prezidents uzsvēra, ka ir jāredz visa informācija, lai sīkāk komentētu šo jautājumu. "Es nevaru atbildēt šobrīd, jo nav zināma informācija, ko tas īsti maksā," sacīja Bērziņš, piebilzdams, ka viņš sagaida, ka līdz nākamās nedēļas beigām pieejamās ziņas dokumentos būs pietiekami precīzas, lai varētu sniegt komentārus.

Savukārt Dombrovskis atgādināja, ka vienošanās par airBaltic turpmāko finansēšanu un pārvaldību ir noslēgta un ka valsts ir atguvusi reālo kontroli uzņēmumā.

Pašlaik notiek darbs pie praktisko nosacījumu izpildes, kas ļautu valstij sākt airBaltic ieguldīt līdzekļus, skaidroja premjers.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents kā reālāko rīcības scenāriju ieguldījumu veikšanai nacionālās aviokompānijas airBaltic pamatkapitālā redz šā gada valsts budžeta grozījumus.

Kā ziņots, starp valsti un Baltijas Aviācijas sistēmām parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, un Latvijas valsts un BAS varētu lidsabiedrībā ieguldīt 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu).

Saskaņā ar airBaltic akcionāru vienošanos tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums un mainīta uzņēma vadība.

Otrdien airBaltic akcionāru sapulcē tika ievēlēta jaunā aviokompānijas padome sešu cilvēku sastāvā, savukārt padome ievēlēja divus valdes locekļus - "airBaltic" operāciju vadības direktori Lailu Odiņu un bijušo investīciju baņķieri Vitoldu Jakovļevu. Trešā valdes locekļa kandidatūra vēl tiek izvērtēta un meklēta gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrijā nomainīs valsts sekretāru

Līdzšinējais Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs kļūs par vēstnieku, bet viņa vietā plānots apstiprināt ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumso...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas