Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Bērziņš airBaltic ķibeļu dēļ nīkst Hamburgas lidostā; Rīgā atgriežas vēlā naktī

Valsts prezidents Andris Bērziņš šonakt tomēr atgriezies Rīgā no Hamburgas, lai gan airBaltic lidmašīnas tehnisku ķibeļu dēļ nācies nīkt Vācijas lidostā. 

Jau ziņojām, ka otrdienas vakarā airBaltic lidmašīnai, kas devās reisā uz Hamburgu, radās tehniskas problēmas un tā atgriezās Rīgas lidostā. Tad uz Vāciju tika nosūtīta cita airBaltic lidmašīna, līdz ar to kavēšanās bija ļoti ilga.

Pēc ilgstošas gaidīšanas Hamburgas lidostā pasažieri tomēr varēja doties uz Rīgu. Pēc saraksta airBaltic lidmašīna no Hamburgas parasti ierodas Rīgā ap plkst.23.30, taču šoreiz lidmašīna nosēdās Rīgas lidlaukā tikai plkst. 1.35. 

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka gadījumā, ja lidojums uz Rīgu nebūtu noticis, tiktu meklētas nakšņošanas iespējas Hamburgā. Taču tad nāktos koriģēt Valsts prezidenta dienas kārtību.

"Nekādu citu informāciju nesaņēmām. Lidmašīna ieradās Hamburgā ar krietnu kavēšanos - ap pusnakti (pēc Latvijas laika), Rīgā nolaidāmies plkst.1.35. Valsts prezidenta darba kārtība šodien netiek mainīta, visi plānotie pasākumi notiks," aģentūrai LETA norādīja A.Bērziņa preses sekretāre.

L.Krapāne sacīja, ka trešdien pirmās tikšanās prezidentam paredzētas ar Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču un Finanšu ministrijas valsts sekretāri Sanitu Bajāri.

Kā ziņots, airBaltic atcelto reisu dēļ laikus mājup no Briseles otrdien netika arī Valsts prezidents Andris Bērziņš, tomēr dienas gaitā situācija tikusi atrisināta. Lai laikus atgrieztos Rīgā, tika meklēti arī citi varianti. Bērziņš uzreiz pēc tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu devās uz lidostu, lai ar Lufthansa reisu lidotu uz Hamburgu, bet pēc tam vēlāk ar airBaltic lidmašīnu - uz Rīgu. 

Lai Valsts prezidents otrdien atgrieztos Rīgā, esot izskatīti visdažādākie varianti. Esot pat apsvērts lētās lidsabiedrības Ryanair variants. Šāda steiga skaidrojama ar to, ka Bērziņam trešdien paredzēts ļoti saspringts darba grafiks, tāpēc ļoti steidzami jātiek mājās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas