Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biķernieku mežā izvieto zīmes ar norādēm par suņu pastaigām

Suņu īpašnieki Biķernieku mežā turpmāk lūgti ievērot rekomendējošas zīmes, kas nosaka teritoriju, kurā atpūtnieki aicināti staidzināt suņus pavadā, un vietas, kur to atļauts darīt bez pavadas.

Zīmes mežā ir izvietojuši SIA Rīgas meži pārstāvji. Pašlaik 40 zīmes Tikai ar pavadu! un 40 - Bez pavadas! ir izvietotas Biķernieku mežā, informē Rīgas mežu valdes loceklis Edgars Vaikulis. Pa meža perimetru iedzīvotāji aicināti turēt suņus pavadās, bet dziļāk mežā mājdzīvniekus var laist arī brīvsolī.

Vaikulis skaidroja, ka šādas zīmes nolemts izvietot, lai novērstu nesaprašanos cilvēku starpā. Rīgas mežu pārstāvji jau iepriekš novērojuši nesaskaņas starp sportistiem meža teritorijā un suņu saimniekiem, kas mežā ieradušies tos staidzināt - brīvsolī palaisti suņi nereti traucējuši sportistiem. Tostarp zīmju nepieciešamību vēl vairāk aktualizējis arī nesenais konflikts starp Vienotības biedru Sigordu Stradiņu un Ghetto Games dibinātāju Raimondu Elbakjanu.

Vaikulis uzsvēra, ka zīmēm ir rekomendējošs raksturs, tādēļ par to neievērošanu viņi netiks sodīti, tomēr iedzīvotāji aicināti ņemt vērā šīs zīmes. "Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem suns var tikt palaists brīvībā zaļajā zonā un mežos, taču Rīgas domes saistošie noteikumi nosaka, ka Biķernieku mežs ir publiska zona, tādēļ, lai novērstu nesaskaņas cilvēku starpā, lemts izvietot rekomendējošas norādes," skaidro Rīgas mežu pārstāvis.

Jautāts, vai nav saņemtas sūdzības no iedzīvotājiem par šīm zīmēm, Vaikulis skaidroja, ka cilvēki izrādījuši interesi.

Turpmāk šādas zīmes pakāpeniski plānots izvietot arī Šmerļa un Anniņmuižas mežos, bet nākotnē - arī citos, informēja Vaikulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas