Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Biznesa inkubatoriem būs pieejami 25,7 miljoni eiro; radošo nozaru inkubatoriem - 7,1 miljons eiro

Turpmākajos gados biznesa inkubatoriem būs pieejami 25,7 miljoni eiro, bet radošo nozaru inkubatoriem - 7,1 miljons eiro, paredz šodien Ministru kabineta komitejā atbalstītie noteikumi par pasākumu Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubatori.

Atbalsta pasākuma mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību Latvijas reģionos, nodrošinot atbalsta saņēmējus ar uzņēmējdarbībai nepieciešamo vidi un telpām; konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem; ekspertu konsultācijām; mentoru atbalstu; grantu līdzfinansējumu komersantu darbības izmaksām.

Inkubācijas atbalsts ietvers divas fāzes - pirms inkubācijas un inkubācijas. Pirmsinkubācijas periods paredz idejas novērtējumu, biznesa modeļa sagatavošanu un apmācības. Inkubācijas atbalsts jaunizveidotiem komersantiem ietvers apmācības, mentoringu, telpu pieejamību, atbalstu produkta izstrādē, biznesa plāna izstrādē un finansējuma piesaistē, kā arī klientu piesaistē. Savukārt inkubācijas atbalsts komersantiem līdz trim gadu vecumam, kas attīstījuši uzņēmumu, būs starptautiskās sadarbības veicināšana, sadarbības tīkla veidošana un uzņēmuma attīstība.

Pasākuma uzdevums ir nodrošināt vienlīdz kvalitatīvu inkubācijas vidi visos Latvijas reģionos, ņemot vērā labāko uzņēmējdarbības sākšanas atbalsta pieredzi, un veicināt pašvaldību, plānošanas reģionu, augstskolu, komersantu organizāciju un vietējo komersantu sadarbību atbalsta sniegšanā uzņēmējdarbības sākšanai un attīstībai.

Pasākumā projekta iesniedzējs ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kuras darbības mērķis ir sekmēt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un eksportspēju starptautiskajos tirgos, kā arī veicināt ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu, izveidojot, ieviešot un administrējot valsts atbalsta un ārvalstu finanšu instrumentu līdzekļu vadības, uzraudzības un kontroles sistēmu.

LIAA veiks administratīvās un koordinējošās funkcijas, kuras nepamatoti 2007.-2013.gada plānošanas periodā tika nodotas komersantiem. LIAA nesniegs pakalpojumus un nekonkurēs ar līdzšinējiem inkubatoru operatoriem vai pakalpojumu sniedzējiem. Plānots, ka LIAA izveidos biznesa inkubatoru vienības katrā nacionālas nozīmes centrā, kā arī Kuldīgā, Ogrē un Madonā, tādējādi nodrošinot inkubatora pieejamību aptuveni 100 kilometru attālumā no jebkuras vietas Latvijā.

Pašvaldībās, kurās nebūs izveidoti inkubatori, komersanti varēs saņemt "virtuālās inkubācijas" pakalpojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas