Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

BKUS operē bērnu, kurš apēdis deviņus magnētus, gūstot nopietnus zarnu bojājumus

Pašlaik Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) tiek operēts bērns, kurš apēdis deviņus magnētus un guvis nopietnus zarnu bojājumus, aģentūrai LETA sacīja slimnīcā.

"Šodien mēs cenšamies palīdzēt bērnam, kas ir guvis nopietnus zarnu trakta bojājumus, jo apēstie magnēti zarnās ir savstarpēji spēcīgi salipuši. Šajās vietās zarnās rodas asinsrites traucējumi, to audi aiziet bojā un veidojas caurumi. Tā ir ļoti bīstama situācija, kas prasa sarežģītas operācijas, garu atveseļošanos un tam var būt pat neatgriezeniskas sekas," sacīja BKUS Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Viņa uzsvēra, ka vecākiem jāpievērš pastiprināta uzmanība tam, lai bērniem nebūtu pieejami magnēti, sīkas bumbiņas, baterijas un citi sadzīves priekšmeti, ko bērns var norīt. Mums, pieaugušajiem, reizēm ir grūti saprast, cik liela ir bērna interese izpētīt pasauli un pagaršot visu, kas ir redzams un pieejams. Bērna zarnu trakts ar daudz ko var tikt galā, bet tādi priekšmeti kā magnēti, baterijas un citi, var izrādīties pat nāvējoši.

"Ir jāgādā par drošu vidi rotaļām un bērna attīstībai, kā arī jāpārliecinās, ka visi priekšmeti, ar kuriem bērns rotaļājas, ir atbilstoši viņa vecumam, tie nav indīgi vai citādi kaitīgi, un tie ir pietiekami lieli, lai tos nevarētu norīt," norādīja slimnīcā.

BKUS teica, ka situācijās, kad negadījums jau ir noticis, ir ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk bērnam sniegt palīdzību, un informāciju par to, kā rīkoties traumu gadījumā un kā pasargāt bērnu, var iegūt Bērnu slimnīcas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas