Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Budžeta komisija atbalsta Kazāka virzīšanu Latvijas Bankas prezidenta amatam

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien, 5.decembrī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Mārtiņa Kazāka apstiprināšanu Latvijas Bankas prezidenta amatā, portālu Diena informēja Saeimā.

Kazāks patlaban pilda Latvijas Bankas padomes locekļa amata pienākumus. Iepriekš viņš bijis AS Swedbank galvenais ekonomists, kā arī Fiskālās disciplīnas padomes biedrs. Kazākam ir Latvijas Universitātē iegūts bakalaura grāds ekonomikā, kā arī maģistra un doktora grāds ekonomikā Londonas Universitātē un diploms ekonomikā Kembridžas Universitātē.

Jauns Latvijas Bankas prezidents jāapstiprina, jo šī gada 21.decembrī amata pilnvaru termiņš beidzas līdzšinējam bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam.

Likums Par Latvijas Banku noteic, ka bankas prezidentu ievēlē Saeima pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu ierosinājuma.

Lēmuma projektu par Kazāka apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidentu Saeimā plānots izskatīt 12.decembrī, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP).

Top komentāri

oma
o
Izskatās jau smuki - koalīcija vienojas, komisija piekrīt... Tikai es jau laikam neesmu vienīgā, kas aiz šiem paziņojumiem saklausa Latvijā jau tik ierasto "sarunāšanu" - "mēs" piekritīsim, ja pēc tam "mums"... un tālāk, kā jau parasti. Līdz ar to neko tiešām labu un Latvijai nozīmīgu gaidīt pagrūti.
00
0
Urrā, Soross, tas ir labi?
S
S
Kā partija lems tā būs.Urrā tovārišči.Dajoš taukumūlim vietu pie siles.Urrā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas