Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Būs jauna pārbaude par ES līdzekļu izsaimniekošanu prezidenta Bērziņa ģimenes lauku īpašumā

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļa uzdevusi veikt jaunu pārbaudi saistībā ar iespējamo Eiropas Savienības fondu un valsts budžeta naudas izsaimniekošanu pašreizējā Valsts prezidenta Andra Bērziņa ģimenes locekļiem piederošajā aktīvās atpūtas kompleksā, ziņo portāls pietiek.com.

Portāls vēsta, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde pārbaudi veikusi vispārēji un A.Bērziņam nav uzdevusi nevienu jautājumu. Vēl viena pārbaude sākta sūdzības dēļ.

Jau ziņots, ka A.Bērziņa meitai Evai Manavadugei oficiāli piederošā un viņa dēla Aigara Bērziņa vadītais uzņēmums Kājiņas B jau kopš 2004.-2005. gada, kad tas saņēma 178 000 latu lielu Lauku atbalsta dienesta finansējumu "aktīvās atpūtas kompleksa celtniecībai", visās oficiālajās atskaitēs apgalvo: "plānots paplašināt saimniecisko darbību, piedāvājot daudzveidīgāku atpūtas kompleksa pakalpojumu klāstu".

Portāls ziņo, ka kompleksā ar tenisa kortiem, personisko slēpošanas kalnu un slēgtu peldbaseinu un tā apkaimē Amatas krastā nekas neliecina, ka šeit tiktu gaidīts kāds viesis.

Pēc pietiek pārstāvja iesnieguma Gata Gudermaņa vadītajā Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē bija sākta resoriskā pārbaude, taču šā gada 12. augustā tā pieņēma lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Turklāt Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde atteica kā iespēju iepazīties ar pieņemto lēmumu un atteikuma materiāliem, tā arī iespēju pieņemto lēmumu pārsūdzēt.

Taču izrādījās, ka Valsts policija lietu ir izmeklējusi tik pavirši, ka, piemēram, no paša A.Bērziņa nav pat pieprasījusi jelkādu informāciju par šiem faktiem – kaut gan tieši Bērziņš sev piederošo īpašumu Amatas krastā ES un valsts finansējumu saņēmušā projekta attīstīšanai bija iznomājis savu bērnu uzņēmumam Kājiņas B, vēsta portāls.

Šo faktu netīši apliecināja arī pats Valsts prezidents, šā gada 12. novembrī izdevumā SestDiena uz jautājumu: "Vai tiesībsargājošās iestādes jums ir kaut ko prasījušas saistībā ar jūsu lauku īpašumu un iespējamo nelikumīgo Eiropas Savienības fondu līdzekļu saņemšanu, par ko rakstīja masu mediji?" atbildot: "Nē, nav".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas