Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Būtiski audzis neizpildīto Valsts kontroles ieteikumu skaits

Valsts iestādes un pašvaldības kavē 46 Valsts kontroles revīzijās ietvertu ieteikumu ieviešanu, kas ir teju uz pusi vairāk nekā 2020.gada beigās, kad tika kavēta 24 ieteikumu ieviešana.

Valsts kontroles apkoptā informācijas liecina, ka kopumā valsts iestādēm un pašvaldībām ir jāievieš revīzijās sniegti 669 ieteikumi.

No visiem ieteikumiem, kas valsts iestādēm un pašvaldībām ir jāievieš, tiek kavēta 46 ieteikumu ieviešana jeb 6,9% no to kopskaita. No Valsts kontroles datiem izriet, ka visvairāk jeb 11 ieteikumu ieviešanu kavē Ministru kabinets.

Izglītības un zinātnes ministrija kavē piecu ieteikumu ieviešanu. Tikpat daudz ieteikumu ieviešanu kavē Preiļu novada pašvaldība.

Pa trim Valsts kontroles ieteikumiem nav ieviesusi Rīgas pilsētas dome, kā arī Alojas, Ventspils un Kuldīgas novada pašvaldības.

Valsts policija un Ērgļu novada pašvaldība kavē pa divu ieteikumu īstenošanu.

Savukārt pa vienam ieteikumam nav īstenojušas Valsts kanceleja, Ekonomikas ministrija, Kultūras ministrija, Iekšlietu ministrija, kā arī Gulbenes, Limbažu un Valmieras novada pašvaldības.

LETA jau vēstīja, ka 2020.gada 12.jūnijā tika atklāta jauna Valsts kontroles mājaslapa, kurā tiek ievietota informācija par revīziju gaitā sniegto ieteikumu izpildi, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins.

Informācija platformā tiek atjaunota divas reizes gadā - 1.martā par ieteikumu ieviešanas statusu līdz 31.decembrim, un 1.septembrī par ieteikumu ieviešanas statusu līdz 30.jūnijam.

Valsts kontroles padomes loceklis norādīja, ka platformā tiks publiskota tikai informācija par ieteikumiem, kuri ir ieviešami vai ir ieviešanas stadijā, nevis jau ieviestajiem ieteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas