Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Būvuzņēmējs Pauniņš atstās vadošo amatu un ir gatavs notiesājošam spriedumam

Būvuzņēmuma Re&Re vadītājs Ainārs Pauniņš, kura vārdu bieži piesauc arī saistībā ar Zolitūdes Maxima traģēdiju un ugunsgrēku Rīgas pilī, pieņēmis lēmumu šī gada laikā aiziet no uzņēmuma operatīvās vadības, viņš pavēstījis intervijā laikrakstam Dienas Bizness.

"Būvniecības tirgus nekad vairs nebūs tāds, kāds tas bija līdz 21.novembrim. Ceru, ka neviens uzņēms vairs nestrādas tā, kā to darīja līdz tam. Savukārt, runājot konkrēti par Re&Re, esmu izlēmis uzņēmuma operatīvo vadību deleģēt saviem darbiniekiem, pats strādājot pie kompānijas stratēģijas. Lēmums par to, ka es aizeju no uzņēmuma operatīvās vadības, ir pieņemts -  tas notiks tuvākā gada laikā. Šādu lēmumu pieņēmu ar nožēlu, jo jūtos vēl jauns un varošs, tomēr uzskatu, ka tas ir pareizi. Kā uzņēmuma īpašnieks es nekur nepazudīšu," paudis Pauniņš.

"Protams, uz mums gulstas liela morālā līdzatbildība par abiem notikumiem [lielveikala iebrukšanu un ugunsgrēku Rīgas pilī], tomēr par vainīgiem mūs varēs saukt tad, kad izmeklēšana atzzīs mūsu vainu - līdz tam ir jādod iespēja strādāt," viņš izteicies un apstiprinājis, ka ir gatavs arī notiesājošiem spriedumiem saistībā ar Maximas traģēdiju.

Viņš atzinis, ka pēc traģēdijas Zolitūdē, kurā gāja bojā 54 cilvēki, viņš jūt milzīgu morālo līdzatbildību. Kompānija mēģina noskaidrot cēloņus notikušajam, tāpēc piesaistīti gan vietējie, gan britu eksperti, kas dos savu slēdzienus. Turklāt pēc šīs nelaimes katra topoša būve tiek pārbaudīta dubulti.

"Kopš Zolitūdes traģēdijas veicam dubultu drošības kontroli būvniecības objektos. Tas nozīmē, ka objektā būvniecības laikā būvuzraugs izvērtē visas konstrukcijas, dodot slēdzienu par to nestspēju un citām īpašībām saskaņā ar projektu. Šādu pašu pārbaudi veicam, kad objekts tiek nodots ekspluatācijā," skaidrojis būvuzņēmējs.

Pēc viņa domām, vājais punkts, kas izraisīja Maxima ēkas jumta sabrukšanu, bija valstiskās kontroles trūkums pār būvniecības procesiem. Pauniņš atgādinājis, ka agrāk darbojās Latvijas valsts būvinspekcija, kas spēja nodrošināt kompetentu, sabiedriski nozīmīgu objektu pārbaudi.

"Manuprāt, tieši šīs inspekcijas trūkums bija viens no iemesliem, kāpēc nebija īstas skaidrības un kārtības ar projekta dokumentāciju. Tāpat, protams, jārunā par visas būvniecības nozares pašreizējo stāvokli, kas arī bija pie vainas tam, ka notika šī nelaime," secinājis būvuzņēmējs.

Pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas