Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Cer uz airBaltic palikšanu Latvijā

«Pagaidīsim, kas notiks tālāk,» tā airBaltic atceltos reisus un paziņojumu, ka reisu atcelšana varētu notikt arī turpmāk, komentē starptautiskā tūroperatora Tez Tour vadītājs Konstantīns Paļgovs. Esošo situāciju par kritisku pagaidām nesauc arī citi tūrisma nozares pārstāvji, tomēr atzīst, ka Latvijas tūrisma nozarē airBaltic ir liela nozīme.

«Protams, cilvēki zvana un interesējās par atceltajiem reisiem, bet mūsu ikdienu tas praktiski neietekmēja, visi čarterlidojumi notika, kā plānoti,» skaidro ceļojumu aģentūras Vanilla Travel pārstāve Marta Cērpiņa. Viņa skaidro, ka tāpēc vien sadarbību ar airBaltic uzņēmums negrasās pārtraukt.

Arī K. Paļgovs uzskata, ka vēl ir pāragri celt trauksmi, jo čarterlidojumi notiek un starp tūroperatoru un airBaltic tiem arī jānotiek turpmāk, jo ir noslēgti ilgtermiņa sadarbības līgumi.  Šī gada vasaras sezonā airBaltic un Tez Tour kopā piedāvāja aptuveni 135 čarterlidojumus. Ziemas sezonā paredzēti 6 čarterlidojumi nedēļā. «Stress ir nepamatots, tā taču joprojām ir valsts kompānija,» saka Konstantīns Paļgovs.

Viens no lielākajiem vietējiem tūroperatoriem Latvia Tours reisu atcelšanu izjutis sāpīgāk, jo daudziem viņu klientiem bijis jālido atceltajos reisos. Tiešo uzņēmumu peļņu gan tas neesot ietekmējis, jo klienti izturējušies ar sapratni un lidojuši ar vēlākiem tūroperatora aģentu piemeklētiem reisiem.

Viņa salīdzina, ka līdz šim dažādas aviokompānijas ir ienākušas un aizgājušas, bet airBaltic aiziešanas sekas būtu vissāpīgākās, jo nodrošina lielāko daļu maršrutu no Rīgas uz citām valstīm.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas