Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ceturtdien izglābti septiņi mežā apmaldījušies cilvēki

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien palīdzējis septiņiem cilvēkiem izkļūt no meža.

Ceturtdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Madonas novada Indrānu pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Tukuma novada Zemītes pagastā tika atrasti trīs mežā apmaldījušies cilvēki. Arī Kuldīgas novada Rumbas pagastā trim cilvēkiem bija vajadzīga VUGD palīdzība, lai izkļūtu no meža. Savukārt Augšdaugavas novada Tabores pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju cilvēks bija apmaldījies mežā, glābšanas darbus nevajadzēja veikt, jo cilvēkam izdevās izkļūt no meža paša spējiem.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem jūs atrast. Vairāk padomu

Vakar plkst.22.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baložiem, kur uz vienstāva dzīvojamās mājas jumta dega elektroinstalācijas klemmes 0,1 kvadrātmetra platībā. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.23.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.13.56 tika saņemts izsaukums uz Inčukalnu, kur vienstāva biroja ēkas palīgtelpā dega malka 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna un Krimuldas brīvprātīgie ugunsdzēsēji un Valsts meža dienesta ugunsdzēsēji. Plkst.14.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.augusta plkst. 06.30 līdz 20.augusta plkst. 06.30, VUGD saņēma 37 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas