Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Citadeles vadītājs: Neviens bankas darbinieks nevar pieņemt lēmumus vienpersoniski

Bankā Citadele visi lēmumi tiek pieņemti koleģiāli, un neviens bankas darbinieks nevar pieņemt lēmumus vienpersoniski, paziņojumā presei uzsver Citadeles bankas valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

"Cilvēks, kurš apgalvo, ka par kukuli sakārtos bankas lēmumu, klaji melo, mēģina apkrāpt klientu un negodīgā ceļā mēģina pārdot tukšu gaisu," norāda Jākabsons, paužot sarūgtinājumu un asu nosodījumu bijušā bankas darbinieka negodprātīgajai un pretlikumīgajai rīcībai.

Tāpat Citadele pateicas klientam, kas nepakļāvās negodīga darbinieka spiedienam un ziņoja tiesībsargājošajām institūcijām par nelikumīgo rīcību, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kas operatīvi veica nelikumīgu darbību izmeklēšanu un novērsa tās.

Citadele aicina ikvienu, ja rodas aizdomas par kādu iespējamu nelikumīgu vai negodprātīgu darbību, nekavējoties par to ziņot bankas vadībai un tiesībsargājošajām institūcijām.

Kā ziņots, KNAB aizturējis valstij daļēji piederošās bankas Citadele darbinieku aizdomās par 50 000 eiro (35 000 latu) liela kukuļa pieprasīšanu un tā daļas pieņemšanu no kāda uzņēmēja.

Citadeles korporatīvo komunikāciju vadītāja Ieva Prauliņa uzsvēra, ka aizturētā persona nav valsts amatpersona, taču strādājusi ar klientiem.

Kā informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka kredītiestādes amatpersona, kas atbild par korporatīvo klientu apkalpošanu, kukuli prasījusi no komersanta, kas pārstāv lielus ražojošus uzņēmumus. Kukulis prasīts, lai tiktu samazinātas uzņēmumu kredītlīgumos iekļautās komisijas maksas un nodrošināti turpmāki labvēlīgi turpmākās sadarbības nosacījumi no bankas puses.

Kukulis pieprasīts laika posmā no šā gada 28.jūnija līdz 19.augustam.

Par prettiesiskā labuma pieprasīšanu komersants informēja KNAB. Sadarbojoties ar uzņēmēju, KNAB veicis operatīvās un procesuālās darbības, lai atklātu kukuļņemšanas faktu un pēc kukuļa daļas - 17 500 latu - pieņemšanas kredītiestādes amatpersona aizturēta.

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs 21.augustā kredītiestādes amatpersonu atzina par aizdomās turēto saistībā ar kukuļņemšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Aizdomās turētajam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts un tuvoties noteiktām personām, kā arī aizliegums ieņemt amatus bankās.

Prauliņa apliecināja, ka Citadele sadarbojas ar KNAB, lai veicinātu lietas izmeklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas