Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

CSDD nomaina eksaminēšanas automašīnas

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) sākta un līdz 10.oktobrim noslēgsies eksaminācijas automašīnu nomaiņa - uz pieciem gadiem tiks nomāti 48 spēkrati - 24 Audi A3 un 24 _Volkswagen Golf 7, portāls Diena.lv_ noskaidroja CSDD.

Līgumcena par šo automašīnu nomu uz pieciem gadiem visās CSDD nodaļās, kur klienti saņem kvalifikācijas pakalpojumus, ir 896 139 eiro, kas atbilstoši Diena.lv aprēķiniem ir vidēji 3733 eiro gadā par vienu auto. Konkursā par auto iznomāšanu eksaminēšanas vajadzībām bija pieteikušies četri uzņēmumi - SIA ALD Automotive, SIA Transporent, SIA DNB līzings, SIA Swedbank Līzings. Konkursā uzvarēja SIA Transporent.

Uz jautājumu, kā izraudzītas tieši šīs automašīnas, kas citu kompaktklases automašīnu vidū ir dārgākas, CSDD pārstāve Agnese Korbe skaidroja, ka, pārzinot un rūpīgi izvērtējot eksāmenu auto lietošanas specifiku un pieredzi, tika noteikti konkrēti kritēriji un prasības jaunajiem automobiļiem gan no drošības un ekspluatācijas viedokļa, gan no saimnieciskā izdevīguma viedokļa. Ticis uzsvērts, lai auto atbilstu eksāmenu specifikai - tie būtu maksimāli droši, jo eksāmenus kārto cilvēki ar mazāku braukšanas pieredzi.

Savukārt, runājot par automobiļu cenu, CSDD pārstāve uzsvēra, ka augstāka pārdošanas cena nenozīmējot augstāku nomas maksu, ko veido vairāki faktori. Viens no tiem – automobiļa atlikusī vērtība (vērtības kritums) – jo mazāks kritums, jo CSDD izdevīgāk, kā tas ir šajā gadījumā.

Izsludinot konkursu par eksaminēšanas auto nomu, konkrētu marku un modeļu automobiļi netika nosaukti, taču, lai paplašinātu iespējamo piegādātāju loku un mazinātu kāda dominējošu stāvokli, iepirkumā prasīti divu dažādu marku auto. Rezultātā no iesniegtajiem piedāvājumiem tika izvēlētas automašīnas, kas atbilda prasītajiem eksaminācijas auto nepieciešamajiem kritērijiem, kā arī auto ar zemāko vērtības kritumu.

Jaunie auto iezīmīgi ar to, ka mehānisko stāvbremzi tajos aizstājusi elektroniskā stāvbremze. Tas atvieglojot stāvbremzes lietošanu, uzbraucot uz estakādes, taču vismaz pašlaik vairums topošo autovadītāju ar šādu sistēmu nav saskārušies.

CSDD pārstāve piebilda, ka CSDD ir vairāk nekā desmit gadus ilga pieredze saistībā ar dažādu marku eksāmenu automobiļu iegādi un nomu, arī ar Volkswagen un Audi automašīnām, kas iepriekšējā pieredzē "izrādījušies eksāmeniem atbilstoši un izturīgi auto".

Runājot par automašīnu aprīkojumu, konkursā prasītas eksaminācijas auto pamatvajadzības - vadību dublējoši pedāļi un to darbības kontroles signālsistēmas, kā arī dažādas transmisijas (mehāniskā un automātiskā); salona un atpakaļskata spoguļi un papildus spoguļi, uzstādīta video novērošanas un skaņu ierakstu sistēmu, OCTA un KASKO apdrošināšana. Tāpat prasīts, lai auto piegādātāji ir ar atbilstošu pieredzi un iespējām, lai var nodrošināt konkrēta skaita braucamo piegādi noteiktā laikā, tādējādi nekavējot braukšanas eksāmena pakalpojuma sniegšanas iespējas.

Nekādas īpašas prasības par auto papildaprīkojumu, kas neattiektos uz eksāmenu automašīnām nepieciešamo, netika izvirzītas, tajā skaitā nebija prasības par elektrisko stāvbremzi - tā bijusi piedāvāto automobiļu standartaprīkojumā. 

Līdz šim CSDD eksaminēšanas automašīnas nomāja uz īsāku termiņu - trīs gadiem. Iepriekš CSDD kā eksāmenu auto izmantoti ne tikai Audi un Volkswagen, bet arī Toyota un BMW spēkrati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas