Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dālderis par iespēju strādāt Briselē uzzinājis no medijiem; Saeimu pamest negrasās

No Vienotības saraksta Kurzemes apgabalā 12.Saeimā ievēlētais un vēlētāju atbalsta ziņā partijas līderi Solvitu Āboltiņu apsteigušais Rīgas domes deputāts Ints Dālderis pagaidām domā, ka neatteiksies no Saeimas deputāta mandāta un arī pēc četriem gadiem joprojām strādās parlamentā, ceturtdien vēsta Latvijas televīzijas (LTV) raidījums Rīta panorāma.

"Pārliecība ir stipra, un es domāju, ka nebūtu pareizi man šobrīd atkāpties un neņemt mandātu vai kā savādāk, kā ir izskanējis. [..] Es nevaru iedomāties, kas varētu būt tas, kas man varētu likt pārdomāt šajā brīdī. [..] Negatavojos tikai tādēļ vien, ka ir izveidojusies šāda situācija, mainīt savu nostāju," norādīja Dālderis.

12.Saeimā ievēlētais deputāts atzina, ka gadījumā, ja topošais Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) aicinātu viņu strādāt savā birojā Briselē, viņš šo piedāvājumu noteikti apdomātu. Tomēr sarunā ar Dombrovski neesot izskanējušas nekādas indikācijas par to, ka viņš varētu aicināt Dālderi strādāt savā birojā. "Pārrunājot šo jautājumu ar Valdi Dombrovski, [konstatēju, ka] šobrīd viņš neredz, ka mana kompetence viņam tur būtu vajadzīga. Turklāt par piedāvājumiem strādāt Briselē uzzināju no medijiem," rezumēja Dālderis.

Kā ziņots, saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem provizoriskajiem 12.Saeimas vēlēšanu rezultātiem no Vienotības Kurzemes apgabalā jaunajā parlamenta sasaukumā deputāta mandātus varētu iegūt trīs kandidāti - Inese Lībiņa-Egnere, Jānis Junkurs un Dālderis. Āboltiņa ieņem ceturto vietu Vienotības sarakstā, līdz ar to 12.Saeimā viņa, visticamāk, nav ievēlēta.

Latvijas Televīzija (LTV) iepriekš vēstīja, ka viens no variantiem, kā tomēr nodrošināt Āboltiņai vietu Saeimā, būtu piedāvāt Dālderim atteikties no sava mandāta un iet strādāt uz topošā EK viceprezidenta Dombrovska biroju.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) otrdien LTV raidījumā Rīta panorāma pauda viedokli, ka Dālderis būtu pieņemams kandidāts darbam Dombrovska birojā. Lūgta vērtēt, cik reāla ir Dāldera aiziešana strādāt uz Dombrovska biroju un Āboltiņas atgriešanās Saeimā, Straujuma atzina, ka tas ir iespējams.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas