Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daļēji atjaunos slimnīcu plānveida veselības aprūpes pakalpojumus

Ņemot vērā epidemioloģiskās situācijas ar Covid-19 stabilizēšanos, Valsts operatīvā medicīniskā komisija lēma no pirmdienas - 22.novembra - paplašināt plānveida stacionāro un dienas stacionāra veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Epidemioloģiskie dati liecina, ka pēdējo 14 dienu laikā ir samazinājies gan jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, gan arī hospitalizācijas rādītāji. Pēdējo septiņu dienu laikā slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits samazinājies par 27,6%, turklāt arī kopējais slimnieku skaits, kuri ārstējas no Covid-19, slimnīcās ir samazinājies līdz 1185.

Līdz ar to, Veselības ministrijas ieskatā, šobrīd ir iespējams pārskatīt slimnīcās nodrošināmo veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, paplašinot plānveida pakalpojumu sniegšanu.

Taču aizvien slimnīcām ir uzdots prioritāri sniegt medicīnisko palīdzību neatliekamiem, akūtiem, tostarp Covid-19 pacientiem, kā arī nodrošināt tādu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu, kas nepieciešami, lai nodrošinātu terapijas nepārtrauktību, ķīmijterapiju, bioloģiskos medikamentus, orgānu aizstājējterapiju, staru terapiju, veselības aprūpes pakalpojumu hematoloģijā, metadona un buprenorfīna aizvietojošo terapiju, pacientu veselības aprūpi, kuriem jāturpina vai jāpabeidz stacionārā neatliekamā kārtā uzsākta ārstēšana, invazīvo kardioloģiju un radioloģiju, kā arī onkoloģiskās, dzīvību glābjošas operācijas, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas dēļ var iestāties invaliditāte.

Tāpat prioritāri būtu jāsniedz veselības aprūpes pakalpojumus saistībā ar šādu slimību grupu ārstēšanu - onkoloģija, HIV/AIDS, tuberkuloze, psihiatrija, lipīgās ādas slimības un seksuāli transmisīvās slimības. Šajā kategorijā arī ietilpst pakalpojumi, kas saistīti ar traumatoloģiju, kā arī akūtās un subakūtās rehabilitācijas pakalpojumiem personām, kurām šī pakalpojumu atlikšana var radīt invalidizācijas risku vai darbaspēju zaudēšanu, tai skaitā bērniem, kuriem rehabilitācijas pakalpojumu atlikšana saistīta ar ievērojamu funkcionēšanas traucējumu pasliktināšanos.

Papildus augstākminētajiem veselības aprūpes pakalpojumiem slimnīcas var nodrošināt arī citu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu, izvērtējot pieejamos resursus. Minēto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas atsākšana ir jāsaskaņo slimnīcu sadarbības tīkla ietvaros ar vadošo slimnīcu.

Vienlaikus tiek noteikts, ka, epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, slimnīcām 48 stundu laikā jāizvērš līgumā ar Nacionālo veselības dienestu minētais gultu skaits atbilstoši nepieciešamībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas