Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Darba devējus aicina pieteikties ikgadējai Ēnu dienai

Līdz 2.februātim darba devēj - uzņēmumi, organizācijas un iestādes - var pieteikt dalību praktiskās biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) organizētajā ikgadējā karjeras izglītības programmā "Ēnu diena", kas šogad norisināsies 15.februārī.

Ēnu devēji līdz 2.februārim aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem - portālā www.enudiena.lv. Savukārt no 16.janvāra pieteikšanos piedāvātajām vakancēm sāks arī skolēni, potenciālie ēnotāji, un viņu pieteikumi tiks pieņemti līdz 9.februārim.

Pasākuma mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Darba devējiem savukārt tā ir iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt nākamos kolēģus.

Šogad "Ēnu dienas" tēma ir "neredzamās profesijas", aktualizējot sarunu par profesijām, kuru darba rezultātus katrs tieši vai netieši ikdienā izmanto, taču reizēm neaizdomājas, ka aiz šiem produktiem stāv vienas vai vairāku noteiktu profesiju pārstāvju komandas.

Pagājušajā gadā "Ēnu dienā" piedalījās 1044 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 7491 vakanci, kas bija par 10% vairāk nekā 2015.gadā. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu ēnotāju. Pērn pieprasītākās profesijas bija radio diktors, programmētājs, gaisa kuģa stjuarts, fizioterapeits, žurnālists, ārsts, jurists, policijas inspektors, mākslinieks, pavārs.

Savukārt lielākie ēnu devēji iepriekšējā gadā bija Saeima, uzņēmums Swedbank, VUGD un Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Lai pievienotu vakanci, darba devējam jāreģistrējas vai jāatjauno savs iepriekšējo gadu profils portālā www.enudiena.lv un jāaizpilda vakances pieteikuma anketa. Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz trīs izvēlētajām vakancēm, rakstot motivācijas vēstuli. Ēnu devējs izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus un apstiprina tos vai noraida. Ēnotājam trīs dienu laikā no ēnu devēja apstiprinājuma brīža jāapstiprina vakance no savas puses. Tālāk ēnu devējs sazinās ar saviem ēnotājiem personīgi un norunā tikšanos 15.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas