Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Decembrī pieaudzis negadījumu skaits, kuros notikušas sadursmes ar dzīvniekiem

Decembrī pieaudzis negadījumu skaits, kuros notikušas sadursmes ar dzīvniekiem. Pērn decembrī fiksēti 56 gadījumi, savukārt 2011.gada decembrī šādi gadījumi fiksēti nedaudz mazāk, liecina apdrošināšanas AS Balta apkopotā informācija.

Lielākoties sadursmes notikušas ar stirnām vai stirnāžiem, norāda Balta.

Pērn decembrī laika apstākļi ietekmējuši negadījumu raksturu - slidenie ceļi veicinājuši uzbraukšanu dažādiem objektiem, kas veido 21% no visiem atlīdzības pieteikumiem, tostarp notikušas arī sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem, kas kopumā ir 40% no decembrī saņemtajiem auto apdrošināšanas atlīdzību pieteikumiem.

Sadursmju biežums ir gana augsts, bet nav pieaudzis, kas liecina, ka kopumā transportlīdzekļu vadītāji turpina braukt atbilstoši ziemas apstākļiem un ir uzmanīgi, secina Balta.

Savukārt decembrī, salīdzinot ar novembri, nedaudz krities auto apzagšanu biežums, tomēr tas ir gana augsts, un fiksēti teju 60 auto apzagšanas gadījumi, kad cietis transportlīdzeklis. Joprojām zagļiem ir aktuāli piesavināties automašīnu atpakaļskata spoguļu stikliņus, tāpēc Balta aicina automašīnu vadītājus neiegādāties spoguļu stikliņus nelegālā ceļā, lai nepirktu zagtu lietu un neatbalstītu zagļu piepelnīšanās rūpalu.

Decembrī Balta reģistrējusi arī divus gadījumus, kad notikusi transportlīdzekļu pašaizdegšanās vai degšana no ārēja avota. Zaudējumu vidējās aplēses ir 3000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas