Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Demogrāfijas veicināšanai valdība papildus piešķir 11 miljonus latu

Valdību veidojošo partiju pārstāvji otrdien, 23.oktobrī, parakstīja vienošanās protokolu, kurā ietverti papildus atbalsta pasākumi dzimstības veicināšanai un ģimenēm ar bērniem, finanšu līdzekļus tiem paredzot jau no 2013. gada. Kopumā pasākumiem papildus piešķirs 11 miljonus latu, portālu Diena.lv informēja partijas Vienotība preses pārstāve Laila Timrota.

Vienošanās paredz atbalstu vecākiem ar bērniem vecumā līdz pusotram gadam, atbalstu pirmsskolas izglītības iestāžu rindu likvidēšanai, neapliekamā minimuma palielināšanu par apgādājamiem, atbalstu mācību līdzekļu iegādei un citus pasākumus.

"Pasākumi, par ko koalīcija vienojās, būs nozīmīgs atbalsts visneaizsargātākajām ģimenēm, īpaši ģimenēm, kurās aug mazi bērni. Vienlaikus tas ļaus cilvēkiem saglabāt motivāciju palikt sociālās apdrošināšanas sistēmā, kur caur veiktajām iemaksām iespējams saņemamā pabalsta apjomu palielināt," uzsvēra labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība). Viņa norādīja, ka priecē arī koalīcijas partneru izpratne par to, ka būtu jāattīsta kvalitatīvu pakalpojumu pieejamība iepretim nelieliem naudas pabalstiem. "Turklāt, plānā ietverti ne vien konkrēti pasākumi nākamajam gadam, bet arī vidēja termiņa demogrāfijas atbalsta pasākumi," sacīja labklājības ministre.

Valdības deklarācijā, kā arī koalīciju partiju programmās demogrāfija minēta kā nozīmīga prioritāte, norāda protokola parakstītāji, uzsverot, ka ģimenes ar bērniem ir viena no nozīmīgākajām mūsu valsts pamatvērtībām un dzimstības pieaugums ir būtisks ne tikai no tautas saglabāšanās, bet arī no sociālas stabilitātes un ekonomikas izaugsmes viedokļa. 

Kā ziņots, apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līdz šim bija aicinājusi nākamā gada budžetā iekļaut 31,6 miljonus latu pasākumiem, kas risinātu demogrāfijas problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas