Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Deputāti Priekulē atbalsta jaunas kažokzvēru fermas būvniecību

Priekules novada domes deputāti ceturtdien, 31.oktobrī, vienbalsīgi atbalstīja ūdeļu fermas būvniecību Gramzdas pagastā. Iepriekš 11 vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijas atklātā vēstulē bija aicinājušas to nedarīt, norādot, ka kažokzvēru audzēšana ir saistīta ar vides piesārņojumu, turklāt šaurajos būros nav iespējams nodrošināt konkrētai dzīvnieku sugai nepieciešamos apstākļus, un tas dzīvniekiem sagādā ciešanas.

Vēstuli parakstījis Vides aizsardzības klubs, Dzīvnieku drauga fonds, Latvijas Zemes draugi un citas organizācijas.Mūsdienās cilvēki ir iemācījušies veiksmīgi aizstāt kažokādas, un "ir iespējams atrast citus biznesa veidus, lai nebūtu jābalsta savas aktivitātes uz daudzu dzīvnieku nāves, uzskata Juglas dzīvnieku aizsardzības grupas vadītāja Astrīda Kārkliņa. Savukārt Priekules novada priekšsēdētāja Vija Jablonska (NA) Dienai norādīja, ka Gramzdas pagastā, kur dzīvo 700 cilvēku, katra darbvieta ir svarīga un šī varbūt būs iespēja atgriezties Latvijā kādam no ārzemēs strādājošajiem jauniešiem. Vairāk lasiet Rūtas Lipskas rakstā _Priekulē atbalsta jaunas kažokzvēru fermas būvniecību laikrakstā Diena _piektdien, 1.novembrī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas