Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis būs 180 eiro

Dīkstāves pabalsta zemākais slieksnis tiek noteikts 180 eiro apmērā, un to maksās arī uzņēmumiem, kuri neatbilst kritērijiem, ceturtdienas preses konferencē pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Iepriekš tika rosināts šī pabalsta zemāko apmēru noteiktu 130 eiro apmērā, tomēr ceturtdienas valdības sēdē nolemts palielināt tā apmēru līdz 180 eiro.

Nosakot zemāko slieksni, gadījumos, kad Valsts ieņēmumu dienests būs aprēķinājis dīkstāves pabalstu apmērā, kas ir zemāks par 180 eiro, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra segs atlikušo summu.

"Tā ir palīdzība tiem darba ņēmējiem, kuru darba devēji nav bijuši tik godprātīgi," norādīja ministre, skaidrojot, ka liela daļa šo pabalstu, kuru apmērs ir zem 200 eiro, veidojas tieši tādēļ, ka darba devēji neesot maksājuši nodokļus par darbinieku pilnā apmērā.

"Noteikti tas ir arī signāls tam, ka ir jāpārskata nodokļu sistēma," argumentēja ministre, norādot, ka nevar būt tāda situācija, kad, nonākot krīzē, personai nav nekāda sociālā aizsardzība.

Jau ziņots, ka šis atbalsta mehānisms būtu paredzēts arī tiem, kam dīkstāves pabalsta izmaksa atteikta.

Vienlaikus par katru par apgādībā esošu bērnu, pabalsta griesti tiktu palielināti par 50 eiro. Tas nozīmē, ka personai ar diviem apgādībā esošiem bērniem dīkstāves pabalsta zemākais izmaksas apmērs būtu 280 eiro.

Top komentāri

Tragedija
T
Deputāti nepiekrīt uz krīzes laiku atteikties no amatpersonu reprezentācijas izdevumiem https://nra.lv/politika/312087-deputati-nepiekrit-uz-krizes-laiku-atteikties-no-amatpersonu-reprezentacijas-izdevumiem.htm
nesapratu
n
Tas faktiski ir valsts paziņojums - tikai lohi maksā nodokļus. Kā ilgtermiņa valsts aizdevums šāds pabalsts būtu saprotams, pašlaik tā iznāk dāvana par nestrādāšanu.
Kariņš Noziedznieks
K
Kā valsts brutāli pasūtīja trīs mājas tālāk godīgu uzņēmēju, strādīgu, gaišu džeku, PASAULES 2019 labāko bārmeni Andris Reizenbergs, kurš ticēja šai valstij, ticēja tam, ko solīja un saka Krišjānis Kariņš, nesa LV vārdu pasaulē, un pa godīgo no Balzambārs samaksāja nodokļos 250 000€.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas