Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Dombrovskis: Flika rīcība ir klaji destruktīva

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) joprojām nav saņēmis skaidrojumus no airBaltic vadītāja Bertolta Flika par iemesliem, kādēļ nacionālā lidsabiedrība pirmdien un otrdien atcēla 14 lidojumus. Premjers trešdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes nodēvēja B.Flika rīcību par klaji destruktīvu.

Jautāts par izskanējušajiem iespējamajiem iemesliem - nepietiekams piepildījums lidmašīnu salonos, iespējams degvielas trūkums -, premjers šīs runas kategoriski noraidīja, sakot: "Ja jau redzam, ka šodien visas lidmašīnas lidos, tad tas noteikti nevar būt iemesls.'

V.Dombrovskis uzsvēra, ka valdība noteikti piedalīsies proporcionālā airBaltic pamatkapitāla palielināšanā kopā ar Baltijas Aviācijas sistēmām (BAS), taču vienlaikus norādīja, ka to var darīt vienīgi pēc nosacījumu izpildīšanas par airBaltic vadības nomaiņu, akcionāru līguma pārskatīšanu un statūtu maiņu, kā arī Rīgas kā bāzes lidostas noteikšanu.

Komentējot B.Flika pieļāvumu, ka airBaltic varētu sagaidīt arī Lietuvas lidsabiedrības FlyLAL liktenis, V.Dombrovskis uzsvēra, ka no šāda scenārija būtu jāizvairās. "Bet, lai no tā varētu izvairīties, ir nepieciešama konstruktīva otrās puses [BAS] rīcība," sacīja premjers.

Uz jautājumu, vai valdība nepieļaus airBaltic bankrotu, V.Dombrovskis atbildēja, ka tas būs atkarīgs no BAS: "Valdība katrā gadījumā strādā pie tā, lai no šī scenārija izvairītos un konceptuāls lēmums tika pieņemts jau pirms trīs nedēļām."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas