Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dombrovskis nav sazinājies ar Fliku

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēdējā laikā nav sazinājies ar Latvijas nacionālās aviokompānijas _airBaltic l_īdzīpašnieku un prezidentu Bertoltu Fliku, kurš pašlaik uzturas Vācijā.

Premjers trešdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes"  pauda izbrīnu, kā Flikam izdodas vadīt kompāniju no Vācijas. "Kā zināms uzņēmuma valdes loceklis ir izvēlējies uzņēmumu vadīt neklātienē un jau ilgstoši nav Latvijā. Es nezinu, kā viņam izdodas vadīt uzņēmumu neklātienē, bet acīmredzot kaut kā tas tiek nodrošināts,” teica premjers.

Dombrovskis stāstīja, ka pagājušā gada martā, kad valdība lēma par "airBaltic"  pamatkapitāla palielināšanu, kompānijas prezidents prezentēja biznesa plānu. "No Flika kunga iesniegtajiem dokumentiem bija skaidri redzams, ka nākamajos gados "airBaltic"  ir plānota peļņa. Pašreiz tādas īsti lielas pārliecības, ka Flika kungs ir vadījis uzņēmumu atbilstoši paša prezentētajam plānam, nav,"  teica Dombrovskis, piekrītot, ka "lietas ir gājušas tikai uz slikto pusi".

Jautāts, par iespējām piespiest Fliku atgriezties Latvijā, Dombrovskis norādīja, ka darba grupa apspriež dažādus juridiskos risinājumus un aspektus, taču piekrita, ka valsts iespējas ietekmēt kompāniju ir ļoti ierobežotas.

Pēc audita ziņojuma saņemšanas, valdība varēs lemt par tālākiem risinājumiem, piebilda Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka ar audita provizorisko ziņojumu valdība plāno iepazīties nākamajā valdības sēdē.

Tāpat vēstīts, ka Fliks jau ilgstoši uzturas ārpus Latvijas. Fliks pagājušajā nedēļā rīkotajā preses konferencē Vācijā norādīja, ka šeit jūtas droši. "Es esmu   Vācijas  pilsonis un   Vācijas  investors. Tādēļ jūtos droši," žurnālistiem Berlīnē sacīja Fliks, paskaidrojot, kādēļ viņš sniedz savus paziņojumus   Vācijā, nevis Rīgā.

"airBaltic" dibināta 1995.gadā, tās lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas