Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

DP veikusi kratīšanu Mēkona kabinetā un dzīvesvietā; meklējot informācijas avotu noklausās žurnālistus

Piektdien, 13.decembrī Drošības policija (DP) veikusi kratīšanu Valsts kancelejas direktores palīga Ivara Mēkona darbavietā un mājās, savukārt meklējot informācijas avotu, izsekoti arī vairāki žurnālisti, izpētītas telefonsarunu izdrukas un īsziņas, sestdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

LTV iepriekš ziņoja par iespējamo mierizlīgumu ar bijušo aviokompānijas airBaltic vadītāju Bertoltu Fliku un kratīšana pie Mēkona notikusi, lai noskaidrotu informācijas avotu minētajam sižetam. Viņš pirms dažiem mēnešiem sagatavoja dokumentu par to, ka valstij jārēķinās ar 15–16 miljonu latu lielu kompensāciju Flikam. Mēkons arī apgalvoja, ka Valsts kancelejas viedokli mēģina diskreditēt kāds ekonomisks grupējums, kas saistīts ar vērienīgu reiderisma shēmu un tādēļ arī nopludināts atzinums par Flika prasību.

Pēc šīs informācijas izskanēšanas Drošības policija sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu ierobežotas pieejamības informācijas avotu. Divos mēnešos veiktas vairākas pratināšanas, dokumentu un sakaru līdzekļu atsavināšana, telefonsarunu noklausīšanās, bet nupat veikta kratīšana Mēkona darbavietā Valsts kancelejā un viņa dzīvesvietā. 

Sašutusi par izmeklēšanas metodēm ir Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane. Viņa uzskata, ka šāda rīcība atbaida profesionāļus no valsts pārvaldes. "Esmu šokā par šādām metodēm. Tās liecina par totalitārisma iezīmēm," Panorāmai sacīja Dreimane.

LTV vēsta, ka minētās lietas ietvaros izsekoti arī vairāki žurnālisti. Izpētītas telefonsarunu izdrukas un īsziņas. Sankcionēta arī žurnālistu kratīšana. "Sarīkojot fonu ar kratīšanām un raganu medībām, demisionējušās valdības pēdējās dienās ir ļoti ērti nodot ārpakalpojumā starptautisko tiesvedību, kas šobrīd ir ierēdņu kompetence, bet advokātu birojiem tas būtu miljonu bizness," atzīmē žurnāliste Agnese Margēviča. To, ka Margēvičas sarakstes ir pētītas, neesot noliedzis arī DP šefs Jānis Reiniks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas