Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Drīzumā sāks autoceļu sakopšanas darbus pēc ziemas sezonas

Beidzoties autoceļu ziemas uzturēšanas sezonai, lielāka uzmanība tiks pievērsta ceļu seguma defektu remontam, satiksmes organizācijas līdzekļu atjaunošanai, kā arī ceļa joslas sakopšanai, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Valsts ceļi.

Ceļu uzturēšanas darbi tiks veikti prioritārajā secībā, pamatojoties uz uzturēšanas klasēm. Tās noteiktas, izvērtējot ceļu nozīmi un satiksmes intensitāti, tāpēc vispirms tiks sakārtoti svarīgāko un noslogotāko maršrutu autoceļi.

Iestājoties laikapstākļiem, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra nebūs zemāka pa +5 grādiem, tiks uzsākti intensīvi asfaltētā seguma bedrīšu remonta darbi. Grants ceļu līdzināšana tiks veikta tiklīdz ceļa virsma būs pilnībā atkususi un apžuvusi. 

Plānots, ka šogad asfaltēto ceļu brauktuves bojājumi tiks salaboti vidēji par divām nedēļām ātrāk nekā pērn, tostarp A uzturēšanas klases autoceļi tiks saremontēti līdz 18. maijam, B – līdz 1. Jūnijam, C un D – līdz 17. jūnijam.

Latvijas Valsts ceļi atgādina, ka pavasarī, grunts pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, ceļa segas nestspēja būtiski samazinās. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgās sagraušanas šķīdoņa laikā, sākot no aprīļa vidus, uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiks noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Ar valsts autoceļu uzturēšanas klašu un avārijas stāvoklī esošo ceļu posmu detalizētiem sarakstiem, kas uzturami ar pazeminātām prasībām 2013. gada vasaras sezonā, kā arī plānotajiem un ieviestajiem pagaidu kravas autopārvadājumu ierobežojumiem varat iepazīties www.lvceli.lv.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas