Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Dzīvnieku patversmes aicina tām nogādāt izgrebtos Halovīna ķirbjus un citus dārzeņus

Vairākus dzīvnieku patversmes aicina Latvijas iedzīvotājus izgrebtos Halovīna ķirbjus un citus dārzeņus neizmest atkritumos, bet nogādāt to iemītnieku mielastam, liecina ieraksti patversmju mājaslapās un sociālo tīklu profilos.

Dzīvnieku patversme Ulubele aicina izgrebtos Halovīna ķirbjus nogādāt patversmē mītošajiem trušiem. "Liels lūgums, draugi, izgrebtos ķirbjus nemest ārā, bet atvest uz Ulubeli - mūsu 38 trušiem būs prieciņš," teikts Ulubeles profilā Facebook tīklā. Patversme arī izskaidrojusi interesentiem, ka ķirbja mizai ir liela uzturvērtība, tāpēc tie ir ne tikai gards, bet veselīgs kārums trušiem.

Komentāru sadaļā iedzīvotāji pauduši pārsteigumu un neizpratni, no kurienes patversmē truši, un vaicājuši, vai tos kāds pametis. Dzīvnieku patversme skaidro, ka policija trušus atņēmusi cilvēkiem, kas par tiem nerūpējās. 

Pagaidām gan interesenti trušus nevarot adoptēt, bet nākotnē šāda iespēja būšot. 

"Pagaidām [truši] izņemti kā lietiskais pierādījums lietā. Ļoti ceram, ka drīz varēs adoptēt," norāda Ulubele, solot ziņot, tiklīdz trušus būs iespējams adoptēt.

Arī patversmē Mežavairogi aģentūrai LETA apstiprināja, ka patversme labprāt pieņem šā gada rudens ražas ķirbjus, tostarp izgrebtus, jo tos labprāt ēd arī suņi. Tāpat varot vest jebkādus citus dārzeņus, tajā skaitā ābolus, kabačus, bietes, burkānus, kāļus, rāceņus, kartupeļus un citus. 

"Pie mums mīt ne tikai suņi, bet kopš mini zoodārza laikiem arī citi dzīvnieki - lāči, lūši, lapsas, kuri ēd augļus un dārzeņus," informēja patversmē, norādot, ka pat tad, ja kaut kas no atvestā nenoderēs pašiem, būšot, kam tālāk nodot.

Mežavairogos pastāstīja, ka arī lāči, kuri vairāk neiet ārā un gatavojas ziemas guļ, turpina ēst. No kritušajiem āboliem lācenes pašas izlasot, ar ko vēlas mieloties.

Tikmēr dzīvnieku patversmē Ogres ķepas aģentūrai LETA sacīja, ka tai dārzeņi neesot vajadzīgi, jo suņi tiekot baroti tikai ar sauso barību, ko gan varot vest.

Visu svēto dienas priekšvakaru jeb Helovīnu atzīmē 31.oktobrī. Oktobra pēdējās dienas vakarā bērni pārģērbjas par mītiskiem un populāriem tēliem un apstaigā mājas, diņģējot saldumus. Tradīcija radusies ASV, taču ik gadu svētki iegūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Ķirbji ar izgrebtām šausminošām sejām ir viens no šo svētku simboliem.

Arī Latvijā šie svētki ik gadu kļūst arvien populārāki. Šogad Rīgas centrā dažādi veikali un ēdināšanas iestādes tika izdekorētas svētku noskaņās, Helovīnam par godu tika rīkoti pasākumi, kā arī uz ielas un māju kāpņutelpās bija sastopami bērni ar nolūku prasīt saldumus, novēroja aģentūra LETA.

Top komentāri

VVZ
V
Vispirms truši ir ne tikai ar pūkainu kažoku, bet to gaļa ir ļoti diētiska, un izmantojama kā cilvēku, tā suņu un kaķu uzturā. Un ķirbjus uzturā var lietot cilvēki- MAXIMā tādus pārdod par 69 centiem kilogramā. Par to, ka suņi un kaķi ēstu ķirbjus, neesmu dzirdējis. Ir dzirdēts, ka kaķi ar lielu sajūsmu ēd sinepes- tās tikai jāiesmērē zem astes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas