Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

EDSO sanāksmē Rinkēvičs pauž Latvijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai

Ceturtdien Belgradā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) 22.Ministru padomes sanāksmē pauda Latvijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai, suverenitātei un neatkarībai.

Uzrunājot klātesošos, Rinkēvičs uzsvēra EDSO lomu Ukrainas krīzes risināšanā, akcentēja Helsinku nobeiguma aktā ietvertos principus un sadarbību ar Centrālāziju Eiropas drošības stiprināšanā, paziņojumā medijiem informē Ārlietu ministrija.

"Krīze Ukrainā ir traģisks piemērs tam, ka netiek ievēroti Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas principi. Tādēļ Latvija pauž nopietnas bažas par cilvēktiesību pārkāpumiem Ukrainas austrumos, īpaši situāciju ar Krimas tatāriem, kuri dzīvo nelikumīgi anektētajā Krimas pussalā," uzsvēra Rinkēvičs. Ministrs arī vēlreiz apliecināja Latvijas nelokāmo atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai, suverenitātei un neatkarībai.

Rinkēvičs pauda atbalstu EDSO Īpašās uzraudzības misijai, kas krīžu brīžos dažādos Eiropas reģionos pierādījusi augstu profesionālismu un drosmi. Ministrs atzīmēja nepieciešamību uzlabot sadarbību starp EDSO dalībvalstīm, kas veicinātu uzticību kibernoziegumu izmeklēšanas jomā.

"Mēs nedrīkstam aizmirst par citiem iesaldētiem konfliktiem, kas ir vērojami Moldovā, Gruzijā un Kalnu Karabahā, tādēļ ceru, ka šie jautājumi joprojām būs darba kārtības prioritāte arī nākamajai prezidējošai EDSO valstij. Šodien mēs arī saskaramies ar aizvien pieaugošiem pasaules mēroga draudiem, ko rada terorisms. Nesenie barbariskie teroristu uzbrukumi Parīzē ir karadarbība pret Franciju, Eiropu un mūsu kopīgajām vērtībām. Tādēļ mēs pilnībā atbalstām starptautiskās sabiedrības, kā arī citu valstu, centienus cīņā pret terorismu, kas ir daļa no pasaules mēroga koalīcijas, lai apkarotu Islāma valsti," sacīja Rinkēvičs.

Ministrs vērsa uzmanību uz Āzijas reģiona lomu un iesaisti EDSO darbībā, īpaši robežu pārvaldības un terorisma draudu novēršanas jomā. "Mums būtu jācenšas vēl vairāk uzlabot sadarbību ar Vidusāzijas valstīm, tādēļ ceram redzēt šo jautājumu nākamās EDSO prezidējošās valsts darba kārtībā," nobeigumā sacīja Rinkēvičs.

Sanāksmes laikā paredzēts pieņemt lēmumus un deklarācijas, kas apliecina EDSO pamatprincipu ievērošanas nozīmi, kā arī skar EDSO tematiskās darbības jomas - militāri politisko, ekonomisko, vides un humāno.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad galvenā uzmanība tiek veltīta krīzei Ukrainā, kā arī pamatbrīvībām un to nozīmei Eiropas drošības kontekstā.

EDSO Ministru padome ir organizācijas galvenā lēmējinstitūcija un izpildinstitūcija. Ministru padomes sanāksmes notiek ik gadu, un tās 57 EDSO dalībvalstu ministriem ļauj pārskatīt un novērtēt organizācijas darbību iepriekšējā gada laikā, kā arī sniedz iespēju uzzināt dalībvalstu nacionālās nostājas drošības un sadarbības jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas