Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

EK nākamajā fondu periodā daudz stingrāk vērtēs, vai tiek sasniegti konkrēti apguves mērķi

Eiropas Komisija (EK) nākamajā ES fondu plānošanas periodā no 2014-2020.gadam daudz stingrāk vērtēs, vai tiek sasniegti konkrēti apguves mērķi, šodien žurnālistiem apliecināja EK Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta ģenerāldirektora vietnieks Normunds Popens.

Viņš atzīmēja, ka Kohēzijas politika arī nākamajā periodā būs viena no svarīgākajām ES plānošanas politikām un aizņems nozīmīgu daļu budžetā.

Plānošanas procesā ir sācies svarīgs posms, un esot labi, ka arī Latvija ir uzsākusi diskusijas, jo situācija Eiropā ir pietiekami sarežģīta, finanšu un ekonomikas krīze turpinās. Tāpēc valstīm ir jābūt ļoti apzinīgām un precīzi un skaidri jāparāda, kādā veidā šīs fondu investīcijas no ES budžeta tiek izmantotas. Svarīgi ir rezultāti, kas tiek sasniegti ar šīm investīcijām, uzsvēra Popens.

Viņš norādīja, ka Latvija līdz šim piešķirtās fondu līdzekļu programmas apguvusi "pietiekami apmierinoši", tomēr ir jāparāda, kā tās funkcionē un sasniedz mērķus. Tāpēc jaunajā periodā EK pieprasīs, lai programmas saista ar konkrētiem sasniedzamiem rezultātiem, kā arī lielāku uzmanību pievērsīs efektivitātei, lai dalībvalstis līdzekļus izmantotu maksimāli efektīvi.

Jau nolemts, ka turpmāk kopā ar katru dalībvalsti tiks izstrādāts speciāls partnerības kontrakts, lai noteiktu, kā mērķi tiek sasniegti. Plānots, ka par šo jauninājumu sarunas ar dalībvalstīm tiks uzsāktas nākamā gada beigās.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizēta starptautiska konference "Reģionālās politikas labā prakse un perspektīvas Eiropas valstīs ES fondu nākotnes kontekstā".

Mērķis ir diskutēt par Eiropas Savienību (ES) fondu apguvi no reģionālās attīstības viedokļa un skaidrot vietējās stratēģijas, iniciatīvas un partnerības nozīmi teritoriju attīstībā un nozaru politiku īstenošanā. Tāpat konferencē tiek prezentēti labās prakses piemēri reģionālās politikas īstenošanā dažādās Eiropas valstīs, kā arī starptautiskie eksperti reģionālās attīstības jomā sniedz savas rekomendācijas reģionālās politikas pilnveidošanai Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas