Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

EK saskaņo Latvijas plānus Covid-19 seku mazināšanai novirzīt ap 400 miljoniem eiro

Eiropas Komisija (EK) saskaņojusi Latvijas plānus Covid-19 seku mazināšanai novirzīt ap 400 miljoniem eiro, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Pēc ministrijas teiktā, EK ir apstiprinājusi Latvijas iesniegtos priekšlikumus Eiropas Savienības (ES) fondu darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība grozījumiem, paredzot finansējuma pārdales Covid-19 krīzes seku mazināšanai veselības, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jomā.

EK apstiprināšanai kopumā tikai iesniegti priekšlikumi par 500 miljonu eiro pārdali, tomēr pagaidām lēmums pieņemts par 386 miljoniem eiro, bet par 109 miljonu eiro sadali konkrētiem transporta nozares projektiem vēl notiek konsultācijas ar EK.

EK apstiprinātie grozījumi paredz 386 miljonus eiro ES fondu finansējuma novirzīt darbam pie ekonomikas atveseļošanas pasākumiem - ātri ieviešamiem projektiem. FM skaidroja, ka primāri līdzekļi atvēlēti veselības sistēmas kapacitātes stiprināšanai, nodrošinot neatliekamus ieguldījumus infektoloģijas un psihiatrijas spēju stiprināšanā.

Tāpat arī atbalsta sniegšanai uzņēmumiem - eksportspējīgu un ražojošu uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanā, ražošanas modernizēšanā un ekonomikas sildīšanā. Ieguldījumi novirzīti arī sociāli ekonomisko seku mazināšanai - nodarbinātības pasākumos, kā arī dažādiem infrastruktūras projektiem.

Kopumā ekonomikas atveseļošanas pasākumiem pārdalīti 386 miljoni eiro ES fondu finansējuma. Satiksmes ministrijas (SM) pārtraukto dzelzceļa projektu finansējums 100 miljonu eiro apmērā tiks novirzīts veselības dienestu stiprināšanai, tam atvēlot 30 miljonus eiro, aizdevumiem un aizdevumu procentu likmju subsīdijām eksportējošo uzņēmumu investīciju projektiem - 35 miljoni eiro, nodarbinātības pasākumu atbalstam - 20 miljoni eiro, bet darbaspēka kvalifikācijas un pārorientācijas pasākumiem - 15 miljoni eiro.

Savukārt Ekonomikas ministrijas pārziņā esošais energoefektivitātes projektu finansējums 4,5 miljonu eiro apmērā tiks novirzīts pašvaldību energoefektivitātes pasākumu projektiem, kas realizējami 2020.gadā.

EK atbalstīja arī priekšlikumus par finansējuma pārdalēm nozaru ministriju ietvaros. Papildu finansējums ekonomikas atveseļošanas pasākumiem plānots 17,8 miljonu eiro apmērā, aktīvās nodarbinātības pasākumiem un sociālo pakalpojumu nodrošināšanai - 42 miljoni eiro, nodarbināto pārkvalifikācijai un kvalifikācijas pilnveidei, vispārējās izglītības infrastruktūrai un digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrādei vai adaptācijai, starptautiskai sadarbībai pētniecībā un inovācijās - 10,7 miljoni eiro. 

Bioloģiski noārdāmo atkritumu pasākumiem, reģionālās jomas investīcijām, kā arī pārdalēm starp informācijas un komunikācijas tehnoloģiju projektiem plānots novirzīt 37 miljonus eiro. Savukārt videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstības projektiem un citiem SM projektiem- 174 miljoni eiro.

Rīkojuma projekts Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.-2020.gada plānošanas perioda darbības programmā Izaugsme un nodarbinātība tika apstiprināts 2020.gada 30.jūnija valdības sēdē un grozījumi iesniegti apstiprināšanai EK. Priekšlikumus grozījumiem izstrādāja finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam sadarbībā ar nozaru ministrijām, sociālajiem un sadarbības partneriem.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas