Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperti: Aizstāvot Latvijas zvejas iespējas Baltijas jūrā, būtiski uzsvērt sociāli ekonomiskās sekas

Aizstāvot Latvijas pozīciju par zvejas iespējām Baltijas jūrā nākamgad, būtiski uzsvērt nākamā gada zvejas iespēju noteikšanā radītās sociāli ekonomiskās sekas, otrdien bija vienisprātis Zemkopības ministrijas (ZM) un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta Bior pārstāvji.

ZM atgādināja, ka otrdien, 19.jūnijā ministrijā notika Bior pārstāvju un ZM speciālistu tikšanās par zvejas iespējām Baltijas jūrā 2019.gadam. Tikšanās laikā uzklausītā informācija bija provizoriska, ņemot vērā, ka pašlaik vēl nav izplatīts Eiropas Komisijas (EK) regulas projekts par zvejas iespējām Baltijas jūrā nākamgad.

Diskusija bija balstīta uz Starptautiskā Jūras izpētes padomes (ICES) sagatavoto zinātnisko padomu par zvejas iespējām, ko vēlākā regulas projekta sagatavošanā izmanto arī EK. Diskusijā "Bior" zinātnieki iepazīstināja ar padomu, un kopīgi tika apspriests gan ICES padoms, kā arī situācija saistībā ar nākamā gada zvejas iespējām.

Viskritiskāk nākamgad tiek vērtēts Baltijas jūras Austrumu daļas mencas populācijas stāvoklis, bet ievērojams samazinājums plānots arī reņģes zvejas iespējām Baltijas jūras centrālajā daļā.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka, aizstāvot Latvijas pozīciju, ir svarīgi uzsvērt sociāli ekonomiskās sekas, kas tiks radītas, nosakot nākamā gada zvejas iespējas.

Sanāksme bija viens no sagatavošanās posmiem, lai septembra sākumā izstrādātu oficiālo Latvijas nostāju.

EK priekšlikumi par zvejas iespēju sadali 2019.gadā, tostarp Baltijas jūrā, gaidāmi šā gada septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas