Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Eksperts: airBaltic glābšana ir mērķtiecīgāka nekā likvidācija

Valdības pieņemtais lēmums no valsts puses lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu ir loģiskāks solis nekā kompānijas pārdošana vai reorganizācija, pastāstīja investīciju kompānijas_ Axio Capital _vadītājs Andis Riekstiņš.

Viņš norāda, ka pagaidām nav zināmi visi valdības izvirzītie nosacījumi, kā arī naudas izlietojuma mērķi, taču, ja valdībai tie ir skaidri, lidsabiedrības glābšana ir mērķtiecīgāka nekā tās likvidācija.

"Glābšana viennozīmīgi ir pozitīvāk vērtējama, jo pārējie rīcības varianti no valdības puses būtu pārāk laikietilpīgi un juridiski sarežģīti, paildzinot jau tā lielo neziņu par kompānijas nākotni," sacīja Riekstiņš, vienlaikus norādīdams, ka airBaltic nodokļos katru gadu samaksā ievērojamas summas, kā arī nodrošina tūristu plūsmu Latvijai.

"Ja šie līdzekļi tiks izmantoti kompānijas attīstībai un optimizācijai, var teikt, ka šis ir labākais iespējamais variants," piebilda Riekstiņš.

Jau ziņots, ka valdība šodien slēgtajā sēdē apstiprināja vienošanos par turpmāko lidsabiedrības airBaltic pārvaldību, kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu.

Ja airBaltic mazākuma akcionāri izpildīs izvirzītos nosacījumus, satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) ir dots mandāts šādu vienošanos parakstīt.

29.septembrī paredzēta airBaltic akcionāru sapulce, kurā varētu tikt pieņemti lēmumi par pamatkapitāla palielināšanu, valdes un padomes nomaiņu, akcionāru līguma izmaiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas