Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

ERAB izbeigusi līdzdalību problemātisko aktīvu pārvaldītāja Reverta kapitālā

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) vakar, 7.martā, izbeigusi līdzdalību problemātisko aktīvu pārvaldītāja Reverta (iepriekš Parex banka) kapitālā, teikts kompānijas paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Reverta pārstāvji informē, ka atbilstoši Parex bankas restrukturizācijas plānam un Ministru kabineta 2014.gada 15.decembrī pieņemtajam lēmumam par saistību restrukturizāciju attiecībā pret ERAB, 2017.gada 7.martā ERAB izbeidza līdzdalību Reverta akcionāru sastāvā.

Tādējādi šobrīd Privatizācijas aģentūrai pieder 96,89% Reverta akciju, bet citiem akcionāriem - 3,11% akciju.

Savukārt iepriekš Privatizācijas aģentūras īpašumā bija 84,15% Reverta akciju, bet ERAB piederēja 12,74% Reverta akciju.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas apstiprinātais Parex bankas restrukturizācijas plāns paredz Reverta darbību izbeigt 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām Reverta jāpabeidz portfeļa izstrāde un jālikvidē uzņēmums.

Tāpat ziņots, ka 2012.gada maijā Parex banka sāka darbu ar nosaukumu Reverta. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt Parex bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. Parex banka kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas