Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES un ASV apņemas ciešāk sadarboties cīņā ar ekstrēmistiem un teroristiem internetā

ASV un Eiropas Savienība (ES) apņemas palielināt sadarbību ar telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem, lai cīnītos pret ekstrēmistiem un teroristiem interneta vidē, uzsvērts trešdien pieņemtajā Rīgas deklarācijā.

Tāpat abas puses ir gatavas palielināt sadarbību terorisma un vardarbīga ekstrēmisma apkarošanā, lai apturētu cilvēku iesaisti terorisma realizēšanā, kā arī stiprinātu pilsoniskās sabiedrības iesaisti, atbalstot tās grupas, kas ir radikalizācijas riska grupā.

Rīgas deklarācijā arī uzsvērta nepieciešamība sadarboties un iesaistīties robežu un aviācijas drošībā, iekļaujot ieguldījumu paaugstināta riska trešajās valstīs.

Attiecībā uz migrācijas problemātiku ASV un ES vienojās veicināt dialogu par cilvēku brīvprātīgo un piespiedu atgriešanu un atpakaļuzņemšanu, kā arī pievērst uzmanību arvien vēl notiekošajam konfliktam Sīrijā.

Rīgas deklarācijā iekļauts arī jautājums par datu aizsardzību, proti, par tā saukto Umbrella Agreement jeb Jumta nolīgumu, kas nodrošinās saskaņotu augsta līmeņa datu aizsardzības tiesisko regulējumu gan ASV, gan ES, dodot pamatu savstarpējai datu apmaiņai kriminālprocesos.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) norādīja, ka Rīgas deklarācija būs labs instruments divpusējai sadarbībai tieslietās un iekšlietās turpmākajos piecos gados.

Migrācijas, iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls pauda, ka viņš īpaši novērtē ASV solidaritāti un ieinteresētību problēmjautājumā par bēgļu pārvadātājiem, paužot pārliecību, ka Rīgas deklarācija ietekmēs abu pušu turpmāko darbu, tomēr priekšā vēl arvien būs ļoti daudz darba.

Tieslietu, patērētāju un dzimumu līdztiesības komisāre Vera Jurova preses konferencē akcentēja, ka sarunu laikā attiecībā uz Umbrella Agrreement tika panākts ļoti nozīmīgs progress un risinājums ir tuvu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) norādīja, ka Rīgas deklarācija ir spēcīgs politisks dokuments, kuram ir tāds pats ziņojums. Tieslietu ministrs Rasnačs pauda, ka šī sanāksme vērtējama kā pamats kopējai sadarbībai tieslietu un iekšlietu jomā turpmākajā periodā, turklāt tas ir īpaši svarīgi pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas