Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

ES valstīs, tostarp Latvijā, aprēķināta ekonomisko sankciju pret Krieviju iespējamā ietekme

Turpinoties Krievijas un Ukrainas konfliktam, Eiropas Savienības (ES) valstis sākušas izvērtēt ekonomisko sankciju ieviešanu pret Krieviju un arī aprēķinājušas šī soļa sekas uz pašām ES valstīm, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijā pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Četri iespējamie trešā sankciju posma scenāriji ir ieroču embargo, dažādi finanšu un darījumu ierobežojumi, kā arī ierobežojumi tirdzniecības un enerģētikas jomā.  Taču būtiski, ka 17.aprīlī paredzēta ASV, ES, Ukrainas un Krievijas pušu tikšanās, lai novērstu iespējamu "auksto karu", pauda Straujuma.

"Skaidrs, ka Eiropas Komisija gatavojas, aprēķini ir sagatavoti, katra valsts ir sagatavojusi savus iespējamos tautsaimniecības zaudējumus, ja tiks ieviesta šī [sankciju pret Krieviju] trešā fāze," teica premjerministre. Viņa gan neatklāja sagatavotos aprēķinus par sankciju iespējamo ietekmi Latvijā.

Pirmdien Luksemburgā notiek ES valstu ārlietu ministru sanāksme, kurā paredzēts izvērtēt sankciju "trešo fāzi" pret Krieviju, taču konkrēti lēmumi šajā jautājumā, visticamāk, vēl netikšot pieņemti.

Tāpat premjere, komentējot ASV senatora Džona Makkeina vizīti otrdien Rīgā, uzsvēra, ka tas ir nozīmīgs signāls, ka "mūsu stratēģiskais partneris vajadzības gadījumā nāks talkā Latvijai," teica Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas