Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Fliks atkāpies no airBaltic vadītāja amata

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic prezidents Bertolts Fliks otrdien atkāpies no airBaltic vadītāja amata, liecina B.Flika paziņojums medijiem.

"Pāris pēdējie mēneši ir bijuši ļoti sarežģīti aviokompānijai. Ilgu laiku akcionāri nepieņēma nepieciešamos lēmumus, līdz tas tika izdarīts šodien. Es, kā aviosabiedrības īpašnieks, vēlos rīkoties airBaltic nākotnes labā, un šodien esmu piekritis atkāpties no amata, kā to nosaka akcionāru vienošanās," vēstulē medijiem pauda B.Fliks.

Paziņojumā B.Fliks norādīja, ka ar airBaltic aviokompāniju bijis kopā jau no tās pirmssākumiem un tā viņam esot kā "bērns". "Es konsultēju Latvijas valdību aviokompānijas dibināšanas jautājumos deviņdesmito gadu vidū. Pēcāk aizvadīju vairākus vētrainus gadus aviokompānijas padomes priekšsēdētāja amatā līdz 2002.gadam. Šajā gadā es kļuvu par airBaltic izpilddirektoru un pēdējo gandrīz desmit gadu laikā esmu izveidojis lielisku vadības komandu, ar kuru kopīgi esam attīstījuši airBaltic par izcilu un staptautiski atzītu uzņēmumu," vēstulē minējis B.Fliks.

Viņš norādīja, ka dažas no airBaltic iezīmēm ir izcila operacionālā darbība, drošība un pastāvīga pilnveidošanās. B.Fliks uzsvēra, ka airBaltic no mazas, dārgas aviokompānijas, kāda tā bija 2002.gadā, attīstījusies par vienu no "vadošajām aviokompānijām inovāciju ziņā un pilnīgi noteikti – tirgus līderi Ziemeļeiropā".  Viņš norādīja, ka konkurence aviobiznesā ir ļoti skaudra, tādēļ aviokompānijai nepārtraukti ir jāpielāgojas un jāpilnveidojas. "Es esmu lepns par izcilo operacionālo darbību, komandas garu un airBaltic sasniegumiem," uzsvēra B.Fliks.

B.Fliks savā paziņojumā skaidroja, ka airBaltic katru gadu dod aptuveni 250 miljonu eiro pienesumu Latvijas ekonomikai. "airBaltic nāksies sevi pārveidot vēlreiz un kompānijai tas izdosies," piebilda B.Fliks.

Nu jau bijušais airBaltic vadītājs pateicās aviokompānijas darbiniekiem par "ieguldīto darbu un apņēmību, jo daudziem darbs aviokompānijā nav tikai darbs".

"Gribu teikt paldies neskaitāmam cilvēku skaitam, kuri palīdzējuši šai aviosabiedrībai lidot, tai skaitā pirmajam prezidentam Kjelam Fredheimam, padomes locekļiem Larsam Lindgrēnam, Gunnāram Reitānam un Edmundam Krastiņam, kā arī Arnim Muižniekam no Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta, Mārim Gorodcovam no Civilās Aviācijas aģentūras, Tālim Linkaitim un Jānim Naglim no Privatizācijas aģentūras, un vēl… un vēl… un vēl… tik žēl, ka nespēju pieminēt viņus visus. Tāpat vēlos pateikties airBaltic pasažieriem, kuri izmanto mūsu pakalpojumus. Mēs ceram, ka kalpojam jums labi," tā B.Fliks.

Kā ziņots, airBaltic līdzšinējā prezidenta B.Flika vietā par pagaidu vadītāju kļūs Laila Odiņa, kura pašlaik ir aviokompānijas operatīvās vadības direktore. L.Odiņa lidsabiedrībā strādājusi ilgstoši, turklāt līdz pagājušā gada pavasarim bijusi arī lidsabiedrības valdes locekle

Jau vēstīts, ka pirmdien oficiāli parakstīta vienošanās par nacionālās aviokompānijas airBaltic glābšanu. Saskaņā ar airBaltic akcionāru - valsts un Baltijas aviācijas sistēmu (BAS) - vienošanos tiek izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums un veikti nepieciešamie ieguldījumi aptuveni 100 miljonu latu apmērā lidsabiedrības pamatkapitālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas