Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Fliks: Uzņēmums ir dzīvs organisms - ja apstājas lēmumu pieņemšana, iestājas klīniskā nāve

Ja akcionāri nav spējīgi pieņemt nekādu lēmumu, tad tuvākajā laikā iespējama ievērojama airBaltic darbības ierobežošana. "Galu galā uzņēmums ir dzīvs organisms, ja apstājas lēmumu pieņemšana, tad ar laiku iestājas klīniskā nāve," intervijā Dienai saka nacionālās lidsabiedrības prezidents Bertolts Fliks.

Jautāts par prognozēm, kā tuvākajā laikā attīstīsies notikumi ap airBaltic, B.Fliks min vairākus scenārijus: "Valsts pārdod savas akcijas, Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) pārdod savas akcijas vai galu galā tomēr izlemj palielināt pamatkapitālu. Ja nekāds lēmums netiek pieņemts, nu tad tuvākajā laikā sāksim ievērojamu darbības ierobežošanu. Samazināsim lidmašīnu skaitu, lidojumu skaitu un pārdomāsim, vai vispār var turpināt komercdarbību."Uz jautājumu, vai airBaltic var pārtraukt darbu vispār, B.Fliks atbild: "Šis variants ir jāizskata, ja akcionāri nav spējīgi nekādu lēmumu pieņemt. Galu galā uzņēmums ir dzīvs organisms, ja apstājas lēmumu pieņemšana, tad ar laiku iestājas klīniskā nāve. Tas tā ir."B.Fliks uzsver, ka ir pāragri runāt par to, vai pieļauj iespēju sniegt prasību tiesā pret valsts pusi airBaltic par uzņēmuma graušanu. "Par to ir pāragri runāt, bet tas sistemātiski notiek. Paskatieties, kas notika pagājušajā nedēļā. Komercinformācija, kas ir bijusi pieejama tikai padomes locekļiem un valdības konsultantiem Prudentia, tiek izplatīta pa labi un pa kreisi. Arī komercinformācijas izplatīšana ir sava veida kompānijas iznīcināšana. Tas tā nevar turpināties. Kompānija pastāv 15 gadus, un nekad tā nav noticis, tas notiek tikai tagad, kad ir konflikts ar Dombrovska valdību. Nav svarīgi, kam tā kompānija pieder, bet - ka airBaltic attīstās un strādā. Kad es atnācu uz airBaltic, kompānijas ieguldījums Latvijas IK bija praktiski nulle, tagad tie ir 2% no Latvijas IK. Nav slikti vienam uzņēmumam, to nevajadzētu iznīcināt tikai tāpēc, ka Dombrovskim nepatīk Fliks."airBaltic prezidents norāda - ja nav airBaltic, tad lidostā Rīga investīcijas arī nav vajadzīgas. "Tad ir vajadzīgs labs ceļš uz Viļņu, lai var lidot no turienes," saka B.Fliks.

Personiskām simpātijām biznesā nav vietas, sak B.Fliks. "Es arī nebūtu balsojis par Dombrovski, bet ar premjerministru man tomēr ir jāsadarbojas. Bet, ja es esmu vienīgais, kas traucē, tad varu skaidri pateikt - es neturēšos pie sava krēsla, tā ka tas ir priekšnosacījums visām tālākām darbībām. Bet tādā gadījumā valstij ir jānāk ar skaidru lēmumu, cik tā grib ieguldīt airBaltic, un arī nauda uzņēmumā ir jāiemaksā. Tad arī varam runāt par dažādām vēlmēm un dažādiem «vajadzētu». Iemaksājiet naudu un tad runājiet tālāk! Tāpat kā par akcionāru līguma grozījumiem - jābūt skaidrībai, nevis kuluāros runātām lietām," saka B.Fliks.

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas