Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FM: Rīgas satiksmi nevar izslēgt no valsts izdevumiem

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme nevar izslēgt no vispārējās valdības sektora, lai mazinātu tās negatīvo ietekmi uz 2020.gada budžeta fiskālo telpu, otrdien valdības un sociālo partneru veidojošajā Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomes sēdē sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Iepriekš jau vēstīts, ka Rīgas satiksmes prognozētā iekļaušana vispārējās valdības sektorā radīs negatīvu ietekmi uz vispārējās valdības budžeta bilanci - 2020.gadā 71,9 miljonu eiro apmērā. Tā rezultātā pieejamā fiskālā telpa prioritāro pasākumu finansēšanai 2020.gadā ir negatīva 25 miljonu eiro apmērā.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns par radušos situāciju pauda sašutumu un aicināja tās risināšanā iesaistīt Eiropas Parlamentā ievēlētos Latvijas deputātus, kā arī eirokomisāru Valdi Dombrovski (JV).

"Ja mēs būtu Vācija, Itālija vai Francija, šādi lēmumi [iekļaut Rīgas satiksmi valdības sektorā] nebūtu zibenīgi jāpilda. Tāpēc domāju, ka arī Latvija var runāt par pārejas periodu. Mums ir politiķi, kas šo jautājumu var nopietni pārspriest ar Eiropas Komisiju," pauda Baldzēns.

Tomēr FM valsts sekretāre uzsvēra, ka Rīgas satiksmi nevar "izņemt" no valdības sektora, tomēr FM domā par to, kā maksimāli mazināt šādu negatīvu ietekmi uz budžetu.

"Ir jāatrod saprātīgs līdzsvars, lai neitralizētu finansiāli ietilpīgu pašvaldību lēmumu ietekmi uz valsts budžetu. Visticamāk, ir jāiedarbina procedūra, kas veicinās savlaicīgi ņemt vērā pašvaldību plānotas lielas investīcijas," teica Bāne.

 

Top komentāri

[email protected]
a
Kā var nebūt miljonu zaudējumi, ja tikai 16% braucēju maksā pilnu cenu, bet 46% nemaksā nemaz!
Zahars
Z
Nebrīnos par arodbiedrības "ērgļu - vistas cienīgo domu lidojumu" , bēt kā FM to nezināja agrāk, kas mainījies .... jau labu laiku esam EU, visu laiku neparedzēti jaunumi... nezinājām šo un nesapratām to, vai konsultācijas nenotiek, mums tak ir eirokomisārs !? Kad šī tizlošanās mitēsies?
Roza
R
Vai si idiote Baiba Bane ir tik debila salasna, ka nesaprot to, ka Rigas pilseta visiem sabiedriska transporta lietotajiem 100% ir par to jamaksa sakot no 7 gadu vecuma? Viena brauciena maksa varetu but sada, berniem no 7 gadiem- 19 gadiem, studentiem 30 centi par vienu braucienu, pensionariem, invalidiem 50 centi, visiem parejiem 70 centi par braucienu. Ka vispar var but sabiedriskais transports par brivu un to dotet no Latvijas valsts nacionala budzeta? Vai Latvijas valsti vada Vikeni idoiti, debiliki,mkorumpanti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas