Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FM: Valsts kasē ir pietiekami līdzekļu tūlītējai atbalsta pasākumu finansēšanai

Valsts kasē ir pietiekami daudz līdzekļu tūlītējai atbalsta pasākumu finansēšanai stingro ierobežojumu periodā, aģentūrai LETA teica Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Viņš skaidroja, ka patlaban Valsts kases kontos ir pietiekama likviditāte, lai nodrošinātu tūlītēju izpildi visiem iespējamajiem atbalsta pasākumiem, par kuriem vēl lems valdība. 

Jarockis prognozēja, ka, visticamāk, jau šo ceturtdien atbildīgo ministriju pārstāvji iesniegs finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajai darba grupai aktualizētus priekšlikumus par nepieciešamajiem atbalsta pasākumiem. Šos priekšlikumus jāsaskaņo darba grupā, pēc tam tie jāatbalsta valdībā un pēc tam FM kopā ar Valsts kasi nodrošinās nepieciešamā finansējuma piešķiršanu. 

Jarockis piebilda, ka pagaidām vēl nav iespējams pateikt, cik lieli līdzekļi būs nepieciešami atbalsta pasākumiem, jo valdība vēl nav lēmusi par stingro ierobežojumu jeb mājsēdes noteikšanu uz četrām nedēļām, kā arī nav lēmusi par to, cik lielā mērā un kādu nozaru darbība būs ierobežota vai apturēta.  

Jau ziņots, ka 5.oktobrī par 300 miljoniem eiro tika palielināts līdzekļu apjoms valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", lai atbilstoši situācijai operatīvi reaģētu un piešķirtu nepieciešamo finansējumu nozaru ministriju pieteiktajiem pasākumiem Covid-19 izplatības seku mazināšanai un pārvarēšanai.

Finansējums tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" kopumā šogad jau ir atvēlēti līdzekļi 1 626 729 748 eiro apmērā. Ņemot vērā līdz 2021.gada 29.septembrim no tās pārdalīto finansējumu, pieejamais līdzekļu atlikums vēl bija 26 815 052 eiro.

Palielinot līdzekļu apjomu, ņemts vērā, ka FM tiek saņemti jauni pieprasījumi no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas atrodas dažādās saskaņošanas stadijās, kā arī ir sagaidāmi papildu pieprasījumi no nozaru ministrijām saskaņā ar pieņemtajiem Ministru kabineta lēmumiem.

2020.gadā kopējais Covid-19 krīzes seku mazināšanai piešķirtais atbalsta apjoms veidoja 1,3 miljardus eiro jeb 4,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Atbilstoši prognozēm 2021.gadā šī atbalsta apjoms varētu sasniegt 3,2 miljardus eiro jeb 10,2% no IKP.

LETA jau ziņoja, ka valdība plāno no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā noteikt īpaši stingrus Covid-19 ierobežojumus jeb stingro "lokdaunu". Kā pēc Krīzes vadības padomes sēdes pirmdien informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), šajā laika periodā visi veikali, izņemot pirmās nepieciešamības, nestrādās un būs pieejami tikai paši nepieciešamākie pakalpojumi. Tāpat paredzēts ieviest mājsēdi no plkst.20 līdz plkst.5.

Jaunie, īpaši stingrie drošības pasākumi rīkojumā par ārkārtējo situāciju vēl jāapstiprina valdībā, kuras ārkārtas sēde paredzēta trešdien, 20.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas