Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: 830 000 latu ieguldīs Ventspils tirgus laukuma atjaunošanā

Nākamo desmit mēnešu laikā projekta Ventspils senā tirgus laukuma atjaunošanā tiks ieguldīti 830 000 latu, no kuriem 700 000 ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda nauda, bet turpat 37 tūkstošus latu dod valsts budžets. Teritorija, kas tirgus laukuma funkcijas pilda jau četru gadsimtu ilgumā, bet sākotnēji kalpojusi arī par Rātslaukumu un iedzīvotāju sapulču un izpriecu vietu, līdz nākamā gada 30.martam tiks atjaunots senatnīgā veidolā ar mūsdienīgiem akcentiem un ērtībām, lai kā viens no vēsturiskajiem objektiem sekmētu ne vien tirgošanos, bet arī tūrismu.

Uzsākot būvdarbus, tirgus laukuma Ventmalas pusē tika iemūrēts pamatakmens ar gravējumu, kas informē par tā vēsturi un atjaunošanu. Projekta ietvaros tiks izveidota strūklaka Tirgus aka, kas vienlaicīgi kalpos arī kā publiska ūdens ņemšanas vieta, kur varēs padzerties un nomazgāt tirgū nopirktos augļus un dārzeņus tūlītējai apēšanai. Saulainā laikā strūklaka darbosies arī kā saules pulkstenis.

Realizējot seno rātskungu nepiepildīto ieceri rātsnama tornī uzstādīt pilsētas centrālo laikrādi, vienā no laukuma stūriem tiks novietots pulkstenis, kurā būs apvienota laika un skaņu saspēle. Pēc tā varēs uzzināt ne vien Latvijas laiku, bet redzēt arī, kāda tobrīd ir mēness fāze un nedēļas diena.

Ar speciāla, vecpilsētā iederīga bruģa klājumu Tirgus laukumā tiks iezīmētas vēsturiskā 18.gadsimta tirgus saimniecisko būvju atrašanās vietas un pamatu kontūras, kas varētu būt interesanti ne vien tūristiem, bet arī pašiem ventspilniekiem.

Pārbūves projekta autors ir arhitekts Ēriks Cērpiņš, kura radošais un pilsētas vēsturi respektējošais rokraksts Ventspilī jau iepazīts vecpilsētā atjaunotajā Amatu mājā un Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, kas atrodas netālu no Tirgus laukuma.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas