Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

FOTO: airBaltic atvadās no pēdējās Bombardier Q400 lidmašīnas savā flotē

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņojusi, ka 1. februārī tā veiksmīgi noslēgusi lidmašīnu Bombardier Q400 NextGen atgriešanas procesu to iznomātājam Nordic Aviation Capital. Šobrīd airBaltic lidojumus veic ar viena tipa 39 Airbus A220-300 lidmašīnām.

“Pēdējais lidmašīnas atgriešanas lidojums iezīmē oficiālas airBaltic iepriekšējā attīstības posma beigas. Q400 noteikti bija izcilas veiktspējas lidmašīna, kas tolaik palīdzēja mums nokļūt tur, kur esam šodien, kad lidojam ar efektīvāko un videi draudzīgāko floti Eiropā,” stāsta uzņēmuma prezidents un izpilddirektors Martins Gauss. 

“Lai arī mazāks gaisa kuģis reizēm nodrošina lielāku elastību, viena tipa flotei ir ievērojamas priekšrocības – gan ekonomiskā, gan tehniskā (uzturēšanas), kā arī ilgtspējības un apmācību ziņā. Mēs esam pateicīgi Bombardier par šīm lidmašīnām – tas bija ceļojums, kas ierakstīts mūsu vēsturē. Tagad mēs raugāmies nākotnē un priecājamies, kā Airbus A220-300 ir pārveidojis mūsu lidsabiedrību, šīm lidmašīnām kļūstot par vienu no uzņēmuma pamata un ļoti vērtīgiem aktīviem,” piebilst Gauss.

Pirmā Bombardier Q400 NextGen lidmašīna airBaltic flotei pievienojās 2010. gadā. Šo gadu laikā 12 dažādas Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas kopumā pārvadājušas vairāk nekā 11 miljonus pasažieru un veikušas vairāk nekā 222 tūkstošus lidojumu visā Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas