Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

FOTO: Ceremonija Balva Cilvēka izaugsmei

Piektdien noritēja konkursa Balva Cilvēka izaugsmei apbalvošanas ceremonija. Balva tiek piešķirta, lai godinātu Latvijas cilvēkus, organizācijas un uzņēmumus par ieguldījumu cilvēka izaugsmē. Balvu konkursa patrons – valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vakara ceremoniju atklāja Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs Nensija Baikofa Petita, ASV vēstniece Latvijā, Arnis Kākulis, Amerikas pilsoniskās alianses direktors un Māra Sīmane, Pārresoru koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas konsultante.

Šī gada Balva Cilvēka izaugsmei laureāti:

- Balva par sociālo atbildību – Marika Ģederte. Viņas pārraudzībā Latvijas tautsaimniecībai ir sagatavoti vairāk, kā 300 kvalificēti veselības aprūpes speciālisti, kas savas zināšanas veselības aprūpes, vides ilgtspējas un ekonomikas procesos pārnes un nodod tālāk caur savu profesionālo darbību, kas ir neatsverams Latvijas tautsaimniecības ilgtspējas pienesums Sociālās atbildības jomā.

- Balva par izcilu ieguldījumu izglītībā – Anna Kupre, Galēnu pamatskolas skolotāja Viņa Galēnu pamatskolā strādā 38 gadus. Lielāko daļu no tiem ir direktores vietniece izglītības darbā. Darbā Anna ir precīza, koleģiāla, toleranta, prot iedvesmot savus kolēģus. Skolotāja māca ķīmiju, ģeogrāfiju un ir tautu deju kolektīvu vadītāja. Skolas audzēkņi pēdējo 10 gadu griezumā ir veiksmīgi startējuši ķīmijas olimpiādēs , līdz pat 2. vietai valstī. Skolotāja ir sava darba entuziasts.

- Balva par izcilu ieguldījumu veselībā – Nodibinājums Bērnu slimnīcas fonds ir dibināta 2001. gadā ar mērķi uzlabot bērnu veselību. Fonda ieguldījums bērnu veselības uzlabošanā Latvijā ir vērtējams kā nozīmīgs, un daudzas pozitīvas pārmaiņas veselības aprūpes sistēmā ir bijušas iespējamas pateicoties Fonda iniciatīvai un darbam.

- Balva par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē – Biedrība Krāslavas māmiņu klubs. Biedrību pirms trim gadiem izveidoja četras aktīvas Krāslavas māmiņas, lai kļūtu par avotu, kur topošajiem un esošajiem vecākiem saņemt atbalstu, iedvesmoties un uzzināt kā audzināt veselīgu, harmonisku bērnu. Domubiedres darbojas ne vien bērnu agrīnās izglītības, vecāku informatīvā atbalsta, jauno māmiņu socializācijas, ģimenes fiziskās un psiholoģiskās veselības jomā, bet arī pievēršas lokālpatriotisma, paaudžu sadarbības, inovatīviem zināšanu un prasmju ieguves un pieredzes pārneses jautājumiem.

Uzvarētājiem tika pasniegta tēlnieces Olgas Šilovas veidota skulptūra Asnssimbolizē cilvēka izaugsmi. Skulptūras koncepcijas pamatā ir stilizētas jaunas sievietes figūra, kas gluži kā pavasara saules pamodināts asns ir trausla, bet enerģijas un dzīvesprieka pilna.

Balvu konkursa rīkotāji: ASV Vēstniecība Latvijā, Amerikas Tirdzniecības Palāta Latvijā, Latvijas Pilsoniskā alianse. Zelta sponsori un atbalstītāji: Hamid Ledejvardi and family, Eiropas Komisija, Maxima, AbbvieAltum.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas