Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

FOTO: Dažādās kravās VID Muitas pārvaldes amatpersonas atklāj viltotus sporta apavus un parfimērijas izstrādājumus

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, veicot no Apvienotajiem Arābu Emirātiem ievestu kravu kontroli, atklāja lielu daudzumu viltotu sporta apavu. Citā kravā tika atklāti viltoti parfimērijas izstrādājumi ar populāru preču zīmju atdarinājumiem. Kopējais uzņēmumiem – oriģinālo preču ražotājiem – novērstais kaitējums pārsniedz 217 000 eiro.

Pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta amatpersonas 2024. gada aprīlī veica apavu kravas, kas bija ievesta no Apvienotajiem Arābu Emirātiem un paredzēta saņēmējam Krievijā, kontroli un konstatēja, ka tajā atrodas 1343 pāri sporta apavu ar, iespējams, viltotu preču zīmi “New Balance”.

Preču zīmes īpašnieku pārstāvis apstiprināja, ka ar precēm ir pārkāptas uzņēmuma “New Balance Athletics, Inc.” intelektuālā īpašuma tiesības un preces ir jāiznīcina.

Kopējais tiesību īpašniekiem novērstais kaitējums pēc atbilstošu oriģinālo preču vērtības ir aptuveni 134 300 tūkstoši eiro.

Atbilstoši tiesību aktos noteiktajam preču zīmes īpašniekam ir tiesības neļaut šādas preces ievest Eiropas Savienībā vai vest tranzītā cauri Eiropas Savienībai. 

Veicot cita kuģu konteinera fizisko muitas kontroli, 2024. gada aprīlī Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta amatpersonas konstatēja, ka tajā atrodas ievērojams daudzums, iespējams, viltotu parfimērijas preču. Kravas nosūtītājs bija Apvienoto Arābu Emirātu uzņēmums, bet saņēmējs – Lietuvas uzņēmums. 

Muitas amatpersonu aizdomas par to, ka preces ir viltojumi, apstiprinājās. Preču zīmju īpašnieku pārstāvis apstiprināja, ka ar precēm ir pārkāptas uzņēmumu “Puig France SAS” un “Chanel Sarl” intelektuālā īpašuma tiesības un šīs preces ir jāiznīcina.

Muitas kontroles pasākumu rezultātā tika izņemtas 672 vienības viltotu parfimērijas izstrādājumu ar tādiem nosaukumiem kā “John Gustav Homme Amaze”,  “Marque Collection 169”, “Marque Collection 214”.

Ņemot vērā atbilstošu oriģinālo preču vērtību, kopējais tiesību īpašniekiem novērstais kaitējums ir aptuveni 83 130 eiro.  

2024. gada pirmajos piecos mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto kravu un sūtījumu kontroles rezultātā 52 gadījumos konstatētas viltotas preces. 94 % gadījumu viltotas preces tika atklātas pasta sūtījumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas