Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Inženieri no Baltijas reģiona ir labākie

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti uzvarējuši Eiropas lielākajās inženieru sacensībās European BEST Engineering Competition (EBEC), portālam Diena.lv pavēstīja pasākuma organizatori. 

EBEC finālā piedalījās 116 studenti, un Eiropas lielāko savas jomas uzņēmumi, piemēram, Vācijas dzelzceļa kompānijas Deutche Bahn un Eiropas Pantenti Birojs (European Patent Office), kompānijas FIMA sagatavotajos uzdevumos, izstrādājot inženiertehniskos risinājumus un piedāvājot savu redzējumu par mūsdienu inženierijas problēmām.

Latviju sacensību konstruēšanas kategorijā pārstāvēja komanda Mērcīte – Jānis Melderis, Rihards Dziedātājs, Artūrs Bērziņš un Gunārs Zelčs, kas tika atzīta par labāko RTU EBEC Riga kārtā. Pēc tam devās pārstāvēt Latviju uz Baltijas reģiona sacensībām – Jekaterinburgā, Krievijā, arī tur pierādot sevi un izcīnot uzvaru un ceļazīmi dalībai EBEC Fināla kārtā. Arī Finālā viņu veidotās konstrukcijas izrādījās visspēcīgākās un komanda tika atzīta par labāko Eiropā. 

Vienu no konstruēšanas kategorijas uzdevumiem nodrošināja SIA FIMA, kura laikā dalībniekiem bija jāizveido aizsardzība datu centram no uguns, ūdens un citiem draudiem. Dators tiks iebūvets prototipā un tam ir jāturpina veikt datu centra funkcijas arī pēc destruktīvo testu veikšanas. 

Otrs Konstruēšanas kategorijas uzdevums bija uzbūvēt inovatīvu mūzikas sistēmu, kuru var kontrolēt ar taustiņiem. Bet situācijas analīzes uzdevums izdomāt kādā veidā var otrreizēji izmantot karstuma enerģiju, kas ar dūmiem tiek palaista atmosfērā.

EBEC fināls norisinājās no 1.līdz 9.augustam Rīgas Tehnikajā universitātē.

Līdzīgās sacensībās visā Eiropā - gandrīz simts universitātēs vairāk nekā 30 valstīs - tika izraudzītas pārējās 30 komandas četru cilvēku sastāvā, kas sacentīsies konstruēšanas un situāciju analīzes kategorijās finālā Rīgā, lai cīnītos par labāko jauno inženieru Eiropā titulu. Nākošais Eiropas BEST Inženieru Sacensību noslēgums – fināla posms – 2015. gadā notiks Porto, Portugālē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas