Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: No Baltkrievijas ievestos traktoros atklāj gandrīz 130 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 129 600 cigarešu kontrabandu. Iepakojumi ar 6480 paciņām cigarešu bija paslēpti traktoros, kas ar kravas vilcienu tika ievesti Latvijā no Baltkrievijas, informē Valsts ieņēmumu dienests.

No Baltkrievijas ievestos traktoros atklāj gandrīz 130 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 129 600 cigarešu kontrabandu. Iepakojumi ar 6480 paciņām cigarešu bija paslēpti traktoros, kas ar kravas vilcienu tika ievesti Latvijā no Baltkrievijas.

2023. gada 3. novembrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kura sastāvs tika pārbaudīts ar transportlīdzekļu kontroles rentgena iekārtu. Analizējot skenējumu attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču esību konteineros, ar kuru tika vesta krava – traktori.

Padziļinātās kontroles laikā, ko muitnieki veica kopā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, tika konstatēts, ka traktoru konstrukcijās, uz sēdekļiem un uz konteineru grīdas starp riteņiem atrodas iepakojumi ar cigaretēm.

Muitas kontroles rezultātā izņemtas 6480 paciņas cigarešu "NZ" un "Queen" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Līdzīgā veidā – par kontrabandas preču slēptuvi izmantojot traktoru – tika mēģināts ievest Latvijā cigaretes arī iepriekš. Pirms aptuveni diviem mēnešiem, augusta beigās, no Baltkrievijas ievestā traktorā tika konstatēti 100 000 cigarešu jeb 5000 paciņas cigarešu "NZ" un "Queen".

Šī gada deviņos mēnešos VID Muitas pārvaldes veikto muitas kontroles pasākumu rezultātā konstatēti 6,87 miljoni kontrabandas cigarešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas